Societat

política municipal

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

Colau denuncia que l'Estat “gira l'esquena reiteradament” a Barcelona i Catalunya amb les obres de la Sagrera

Lamenta que el secretari d'Estat d'Infraestructures hagi cancel·lat la visita a les obres de l'estació de la Sagrera

L'alcaldessa participa, juntament amb Madrenas, Ros i Ballesteros en un acte d'Alcaldes.eu, que coorganitza El Punt Avui

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat aquest dimecres durament l'actitud del govern espanyol en funcions amb les obres de l'estació de la Sagrera i el seu entorn, que es mantenen aturades des de fa temps. Colau ha denunciat que dimarts hi havia una visita agendada a les obres amb el secretari d'Infraestructures, l'Ajuntament i el departament de Territori, però va ser “suspesa totalment i a última hora” per l'absència del representant del govern espanyol. Aprofitant aquests fets, l'alcaldessa ha carregat contra el comportament de l'Estat “que gira l'esquena reiteradament a Barcelona i Catalunya” en mantenir aturades les obres de la Sagrera i, segons ella, no tenir “respecte institucional”. “No és acceptable el tracte. Em sembla que no és normal”, ha criticat, tot afegint que “hi ha una incomprensió absoluta” per part de l'Estat.

En aquest sentit, Colau ha avançat que la setmana vinent l'Ajuntament reclamarà a l'Estat que “vingui amb alguna proposta concreta”. “Les poques visites que fan o bé les anul·len o són per fer més promeses. Demanem coses concretes, no més promeses i menys encara en un context electoral”, ha exigit.

En una conferència d'Alcaldes.eu, que coorganitza El Punt Avui, al costat dels alcaldes de Girona, Marta Madrenas; Lleida, Àngel Ros; i Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, Colau ha detallat que el Ministeri de Foment va comunicar al migdia que el secretari d'Estat no podia assistir, per la qual cosa va quedar cancel·lada la visita, a la qual també acudien el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, veïns i col·legis professionals.

“Havíem de visitar les obres de La Sagrera, i com s'està fent al 50% per l'Estat, al 25% per la Generalitat i al 25% per l'Ajuntament” es va anul·lar perquè Gómez Pomar no hi podia assistir malgrat que estaven convocats els diversos assistents, ha asseverat l'alcaldessa de la capital catalana.

Ha dit que “no es vol que Barcelona tingui tot el potencial econòmic que tindria, tot i que ja en té, però podria ser molt més”, una cosa que ha assegurat que seria positiu no només per a la ciutat i Catalunya, sinó per a tot el sud d'Europa.

“Aquest paper de l'Estat és absolutament lamentable”, ha remarcat l'alcaldessa, que ha dit que no entendre que la cooperació és positiva per a tots els actors els perjudica a tots, en paraules de la primera edil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà