Societat

L'incendi de Carcaixent està en “procés d'estabilització”

S'espera que es tingui controlat en poques hores

Puig reconeix que un dels quatre focs segueix actiu però espera que les famílies puguin tornar a casa aviat

“Tenim bones notícies”, ha explicat aquest dissabte el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, després de visitar l'incendi a Carcaixent que ha afectat prop de 3.000 hectàrees. Dels quatre incendis que hi havia, tres ja estan extingits i només un, el de Carcaixent-Alzira, segueix actiu. Puig ha detallat que aquest últim està “en procés d'estabilització” i que espera que s'acabi de controlar en les properes hores. També s'ha mostrat convençut que les famílies evacuades podran tornar a les seves cases aviat, però els ha demanat paciència. “Ha estat possible vèncer el foc”, ha reconegut el president que ha volgut agrair la feina a les brigades pel seu esforç. Un cop s'estabilitzi, Puig ha recordat que tocarà “avaluar el resultat” de l'incendi i posar en marxa les tasques de resposta.

“La situació és molt millor i l'evolució és favorable”, ha explicat el director de l'Agència de la Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, que ha detallat que només queden dos focs conflictius. Un és el que afecta les urbanitzacions de Carcaixent i l'altre està situat a una zona de molt difícil accés, on tretze efectius aeris hi estan treballant. Ángel ha subratllat que les condicions meteorològiques ara són “favorables”, tot el contrari que ahir a la nit, cosa que va dificultar les tasques d'extinció d'incendis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia