Societat

Societat

Menys afluència de gent a les platges en una revetlla sense cap accident mortal

La sortida de 525.000 vehicles de l'àrea metropolitana va motivar cues quilomètriques

460 persones van patir cremades, intoxicacions i agressions

La revetlla de Sant Joan ha registrat enguany un notable moviment de vehicles, amb una operació sortida complicada dijous a la tarda, però sense que s'hagi hagut de lamentar cap víctima mortal a les carreteres catalanes. El llarg cap de setmana de Sant Joan ha tingut un impacte menor que altres anys a les platges de Barcelona, ja que enguany 52.000 persones han celebrat la revetlla a la sorra, 3.000 menys que l'any passat i 6.000 menys que al 2014. Una menor afluència que s'ha traduït en un descens de la brutícia acumulada: els serveis de neteja de l'Ajuntament van recollir ahir setze tones de residus, una menys que l'any passat.

Entre la tarda de dijous i el matí d'ahir van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona 525.000 vehicles, el que va motivar cues quilomètriques que van afectar sobretot la mobilitat a les autopistes AP-7 i C-32, com també a l'autovia C-31. Un camió bolcat va complicar també el trànsit a l'N-II a Martorell. Els Mossos van efectuar 3.175 lectures d'alcoholèmia a 58 punts diferents, de les quals 300 van resultar positives. Pel que fa a la detecció de drogues als conductors, se'n van efectuar 48, de les quals 32 van donar positiu.

El 112 va haver d'atendre, al seu torn, 5.182 trucades relatives a 2.284 incidents vinculats a la revetlla. La gran majoria, el 76%, es tractava d'avisos per incendis en mobiliari urbà o a la vegetació; el 8,4% es tractava d'urgències sanitàries, i la resta eren per actuacions incíviques. Els incendis van ser tots de poca importància. Només es va haver d'evacuar un bloc de pisos a Santa Coloma de Cervelló mentre va durar l'extinció d'un foc que fa afectar una paret mitgera.

228 persones van ser ateses en hospitals i en urgències d'atenció primària, 159 de les quals a les comarques barcelonines. Pel que fa a les lesions, van predominar les cremades lleus (124), i hi va haver 14 cremades greus, 37 traumatismes i amputacions i 53 lesions oculars. A més, el Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre 232 persones: 107 amb símptomes d'intoxicacions, 51 per agressions, 43 per accidents de trànsit, 30 per cremades i una per dany ocular.

LA XIFRA

52.000
persones
van fer la revetlla a les platges de Barcelona, 3.000 menys que a l'any 2015 i 6.000 menys que al 2014.

Estabilitzat un incendi a l'Urgell

Redacció

Els Bombers van estabilitzar ahir al migdia, cap a dos quarts de tres, l'incendi forestal que cremava al nucli de Rocallaura, als termes municipals de Vallbona de les Monges i Nalec (Urgell) des de dijous a la nit. El foc ha afectat 102,5 hectàrees, de les quals el 90% és de vegetació forestal i el 10% de camps de cereals. El 70% de la superfície pertany al municipi de Vallbona de les Monges i el 30% a Nalec. Ahir encara es mantenia tallat l'accés de la pista asfaltada que va de la carretera LP-2335, al punt quilomètric 7, al terme municipal de Nalec.

En l'incendi han treballat una trentena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i nou mitjans aeris. A més, hi van intervenir maquinària pesant i tractors, mobilitzats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per llaurar els camps i aturar l'avenç del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar