Societat

societat

La gent gran no vol viure a casa dels fills en cas de dependència

La gent gran no es planteja viure amb els seus fills en cas que necessitin que algú en tingui cura, sinó que prefereixen viure a casa seva, amb les atencions de la família o de serveis públics o privats, segons un estudi recent de l'Obra Social La Caixa. L'informe, titulat Primer les persones: cuidar com ens agradaria que ens cuidessin, xifra en un 42,3% el percentatge d'enquestats que prefereixen viure a la pròpia llar. En segon lloc hi ha els que s'estimarien més viure en una residència per a gent gran (28,6%) i, a molta distància, els que es decanten per una llar adaptada (7,4%). L'última opció de les persones consultades és viure amb els fills, una modalitat que només desitja el 4,5%.

Pel que fa als neguits dels enquestats, el que més els inquieta de convertir-se en dependents és la pèrdua d'autonomia (34,2%), ser una “càrrega” per als altres (27,5%) i no poder decidir sobre la pròpia vida (15,9%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia