Societat

JUSTÍCIA

Absolt l'autor de ‘Ciutat morta' demandat per un cap de la Urbana

Un jutge ha absolt el periodista Jesús Rodríguez, un dels autors del documental Ciutat morta, a qui l'excap de la Guàrdia Urbana Víctor Gibanel va denunciar per haver-li atribuït en la pel·lícula l'autoria d'uns informes sobre els disturbis del 4 de febrer del 2006 durant els quals un agent va quedar tetraplègic. La tesi del documental és que els principals acusats van ser condemnats sobre la base d'un muntatge policial.

Gibanel, que primer havia denunciat també els productors, va arribar a un acord amb aquests que va comportar l'extirpació dels fragments on es feia referència a la seva persona, però va mantenir la denúncia contra Rodríguez. TV3 va emetre el documental el gener del 2015 ja sense aquests fragments.

Gibanel al·legava que s'havia vulnerat el seu dret a l'honor, la intimitat personal i familiar i la pròpia imatge. D'una banda, perquè al film es reproduïa la gravació d'una declaració judicial seva per un altre afer que servia per acreditar que Gibanel era el responsable d'informació de la Urbana. De l'altra, perquè Rodríguez concloïa al film que era ell qui va elaborar l'informe amb la primera versió que sobre els fets del conegut com a cas 4-F va difondre el llavors alcalde, Joan Clos, i que després va ser modificada.

El titular del jutjat de primera instància número 25 de Barcelona conclou ara que no es pot determinar que fos Rodríguez qui va facilitar la gravació de l'interrogatori judicial i qui va decidir inserir-lo en el documental, i també que el periodista es va limitar a atribuir al policia “la realització de tasques que entren dins les funcions que li eren pròpies” pel càrrec, fet que no suposa cap atac a l'honor ni a la intimitat, segons el magistrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES