Societat

Neix a Blanes un col·lectiu crític amb el tracte als refugiats

Un grup de veïns dóna suport a la plataforma Stop Mare Mortum

Aprofitaran la festa per guanyar més visibilitat

Un grup de veïns de Blanes s'ha organitzat per mobilitzar-se en contra del que consideren un tracte vexatori als refugiats, sobretot els últims mesos amb el drama de morts a la mar Mediterrània. El col·lectiu crític neix de persones que s'apleguen sovint a l'ateneu Sa Fera Ferotge. Ja han organitzat un parell d'actes aquest mes i volen guanyar més visibilitat durant la festa major de Santa Anna, del 22 al 28 de juliol.

El grup de suport a la plataforma Mare Nostrum de Blanes va organitzar el diumenge 12 un berenar solidari davant l'ajuntament i el divendres 17, a la plaça Verge Maria, una sessió de vídeos relacionats amb les migracions obligades, en què hi va participar l'entitat blanenca La Focal. L'entitat ha recollit 525 euros, que aniran a la plataforma.

Fa onze dies el grup crític amb el tracte europeu als refugiats va convidar Carles Darder, membre actiu de la plataforma Stop Mare Mortum. Darder va dir que el segle XXI assisteix a un “genocidi” a la Mediterrània. Pepa Sánchez és la portaveu del col·lectiu. Recorda que el dia 17 Darder va explicar que les armilles que compren els refugiats per fugir del seu país [Síria o Afganistan, entre molts d'altres] estan fetes d'un material que sol haver-hi dins les rentadores o les neveres i que pesa més quan es mulla.

Sánchez recorda que han de combatre molt sovint la passivitat dels ciutadans. “Tenim la intenció de fer una concentració cada mes i durant la festa major, aprofitant que hi ha concerts a la platja, intentarem llegir un manifest.”

Crítiques als electes

El grup de suport a Stop Mare Mortum està format per una quinzena de col·laboradors, dels quals “sis o set organitzen les activitats”. De moment –explica– troba a faltar el suport més decidit dels electes dels vuit grups locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona