la crònica

«Està ordenada, però falta el cafè i el teatre»

El cafè a la Fira de Mostres, ofert per l'estand de Nescafè, i el teatre per als més petits era una de les fotografies més clàssiques que es podien trobar al Palau de Fires de Girona, que és la porta principal d'entrada a la Fira de Mostres. Aquest any, però, la falta d'aquests dos ingredients és el que molts dels visitants destaquen quan se'ls pregunta com valoren els canvis que hi ha hagut. La reducció del nombre d'estands també fa que molts opinin que es nota que està més buida, però el que més es troba a faltar són algunes de les activitats que ja s'havien convertit en tradicionals. Alguns visitants també hi troben a faltar «més cotxes i més maquinària».

La majoria de persones enquestades, però, valoren de manera positiva l'especialització que s'ha introduït a la fira i el fet que estigui ordenada en cinc sectors. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha pres nota de les diferents opinions que li han arribat. «L'especialització ha agradat, però és cert que falta alguna activitat més trencadora al Palau de Fires, que intentarem introduir l'any vinent», manté.

La part dedicada a l'alimentació és una de les que més agraden. En el pis de dalt, els estands ofereixen tastos dels diferents productes que venen i això s'ha convertit en un atractiu per a molts dels que van a la fira. Els estands consultats, però, afirmen que es nota la crisi a l'hora de fer les compres. «Hi ha molta gent que pregunta preus i que s'atura, però es fan moltes menys compres que temps enrere», afirmen alguns dels expositors. Hi ha estands que també ofereixen activitats i que també tenen molt bona acollida. El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, a través de Prodeca, porta a terme en el seu estand tastos, degustacions i shows de cuina i la Fundació Jaume Casademont fa tallers i activitats per als més petits, amb l'objectiu d'ensenyar a menjar bé.

La Fira de Mostres és un aparador de l'economia de les comarques gironines i aquest any es nota la crisi. Però això també té la cara positiva i és el fet que es poden aconseguir descomptes importants en molts productes. Un dels apartats on s'ofereixen aquests descomptes és en la zona immobiliària, que inclou un catàleg d'un miler d'habitatges a preus rebaixats, però també a diferents estands, que ofereixen preus contra la crisi i descomptes especials amb motiu de la Fira de Mostres.

Alguns expositors repeteixen i d'altres són nous. Alguns dels més antics troben a faltar el temps en què la Fira de Mostres era el reflex d'una economia gironina que estava en moments àlgids i que la fira multisectorial mobilitzava molta més població. Expositors que són a la Fira de Mostres, però, per primera vegada fan una valoració positiva del ressò que té i del públic que hi ha passat fins ara.

Les activitats paral·leles que es porten a terme en el marc de la Fira de Mostres tenen molt bona acollida. La conferència que va fer ahir l'economista Xavier Sala Martín va reunir 450 persones. «Aquesta conferència respon a la voluntat de potenciar la Fira de Mostres com a espai de reflexió i trobada del món econòmic i empresarial», destaquen els organitzadors.

La 48a edició de la Fira de Mostres es pot visitar fins demà. Hi participen 380 empreses i s'esperen uns 120.000 visitants. Ahir encara no s'havia fet cap recompte dels que fins ara han passat pel recinte. El dia de Sant Narcís hi van passar un gran nombre de persones i s'espera que el cap de setmana la Fira de Mostres s'ompli de visitants d'arreu de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona