Territori

Festa i devoció, per Sant Pere

La imatge del patró de Reus ha passejat pel nucli despertant l'esperit més religiós i festiu, en el marc de la Professó Solemne i per acomiadar la Festa Major de Sant Pere. La figura cristiana, però, ha estat acompanyada pel caliu de tots els elements del seguici festiu de la ciutat i els seus balls. La darrera Tronada de la festivitat l'ha encès el president del CF Reus Deportiu, Xavier Llastarri, en reconeixement a l'èxit del club per l'ascens a Segona Divisió A, i el mossèn Creu Sáiz, que al setembre deixarà de ser el prior de Sant Pere.

L'ofici religiós i el ball curt de l'Àliga han precedit l'inici de la Processó Solemne, amb la participació de la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere, els Ministrers de la Ciutat, la bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Mentre el bust reliquiari de Sant Pere iniciava la baixada del Fossar Vell, ha començat el repic de campanes amb el toc general de festa i avisos pirotècnics. En arribar la imatge a la plaça del Mercadal, plena de gom a gom, ha tingut lloc la tradicional ballada de tots els grups festius.

Amb la darrera Tronada, i convertit ja en una tradició, s'han pogut escoltar al Mercadal crits d'independència i s'han pogut veure forces estelades. A més, molts dels assistents han corejat el Cant dels Segadors, interprat per una de les bandes del seguici festiu. A continuació, la imatge de Sant pere s'ha dirigit cap a la Prioral i quan ha arribat a la porta, hi hagut esclar de festa i la tronada aèria. El bust de Sant Pere s'ha guardat amb les tres claus que custodien l'alcalde, el prior, i antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres, fins l'any vinent.

La festa, no obstant, ha finalitzat amb les últimes ballades a la plaça del Mercadal, l'encesa de la Víbria i el Drac, la carretillada del Ball de Diables i una mostra piromusical.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona