Societat

Moda

Passarel·la 080

Un dia per al color

Custo Barcelona presenta la primera col·lecció d'estiu del seu nou concepte Reborn

BCN Brand i Punto Blanco omplen la passarel·la de diversió mediterrània

Els fills i néts de noms coneguts com ara Núria de Gispert desfilen per a Bóboli i Cóndor

El català Xavi Serrano, triat entre les deu millors promeses per Vogue.com

Un viatge per Java. Això és el que evocava la col·lecció de Maite Muñoz (Lebor Gabala) poc abans que Custo Dalmau tornés a sacsejar el 080 Barcelona Fashion amb els seus colors (i ara moltes transparències) i dissenys potents. La maleta de Muñoz és suau i sensible, com ella mateixa. Veient els seus estampats de vaixells de vela i nadius indonesis, no costa gens imaginar-nos dins d'una història romàntica d'ultramar vestits amb tonalitats clares i refrescant punt de seda i viscosa. El blau serenitat de moda no hi falta, ni tampoc un grapat d'exquisides flors orientals, en una proposta de qualitat que es pot trobar en selectes botigues multimarca.

“Estic feliç, no se'm nota?”, deia Custo mentre donava els tocs finals als estilismes que lluïrien les models sobre la passarel·la. L'hivern passat va donar un tomb a la marca, i amb el títol de Reborn, va buscar més moderació en un concepte que mai no renegarà del seu ADN mestís i potent. La dona Custo, amant de la minifaldilla i els aires dels setanta, ara compra també vestits per a les seves filles, i això es nota en la col·lecció. La contenció no evita que hi hagi grans escots i forats jugant amb peces molt actuals, com ara les bombers brillants, els vestits llargs gairebé transparents, els minishorts esportius de luxe...

Precioses, les faldilles brodades amb flors. Els homes, més arriscats, llueixen fins i tot shorts daurats.Curiosament, o precisament pel boom cromàtic de la casa, el maquillatge que tria el dissenyador és neutre. “El més intens que porten és una mica d'ombra ocre als ulls”, explica Maite Tuset, de MAC, que aquests dies no para ni un moment. Malgrat que ara es porta molt el toc artístic a la cara, en la 080 es prefereix el nude. “El més arriscat és el punt de groc que donarem a la parpella en la desfilada d'Antonio Miró.”

Pel que fa al pentinat, els dos primers dies van triomfar els recollits, en especial les dues trenes que surten del cap i acaben penjant sobre l'esquena a la manera de les noies boxejadores, que es van veure en la desfilada de TCN. “Avui, en canvi, fem més ondes i cabellera”, expliquen Marta i Violeta, de Redken.

Com les que les models duien en la desfilada de BCN Brand, marca que treballa amb estampats de figures icòniques de Barcelona, com ara les rajoles del passeig de Gràcia (ara han incorporat les del nou tram de la Diagonal), en roba i complements com ara maletes, pales de pàdel o bicicletes. “Tenim voluntat de moda, no volem que sigui un souvenir”, diuen, i ja exporten a Los Angeles i el Japó. Tant en aquesta com en la següent desfilada, de la marca Punto Blanco (que va omplir la passarel·la de colors intensos mediterranis), hi havia majoria de models masculins. No resulta gaire professional dir que la majoria són guapíssims, però ho són. A més, alguns escalen posicions per moments. Com el català Xavi Serrano, que fa dos anys va ser descobert per un agent de models quan caminava pel passeig de Gràcia, va fer els anuncis de Dolce&Gabanna i ara no para de firmar desfilades i campanyes. Ahir la revista Vogue.com ja el va incloure entre “els 10 pròxims supermodels masculins”. “Estic molt content de com va tot, no paro de viatjar, però per poc que pugui sempre vindré a desfilar a Barcelona”, diu.

Ahir la moda també va ser petita, amb les desfilades infantils de Bóboli i CNB by Cóndor (firma que exporta a 30 països i a la qual Kate Middleton ha comprat mitjons per als seus fills), que van omplir les grades de pares i avis orgullosos dels seus nens models. Núria de Gispert no parava de fer fotos a la seva néta de 5 anys, Natàlia. Hi havia també els dos fills d'Alejandra Prat, els de la model Raquel Meroño i els de Mireia Canalda. També va assistir a diverses desfilades l'exvicepresidenta Joana Ortega, que ara es dedica a la moda italiana des del seu showroom de la Diagonal. I a la nit vam veure a primera fila de la desfilada de Custo Lynn Yaeger, crítica de moda de la Gran Poma convidada per l'organització, que vestia un dels seus grans tutús habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona