Societat

L'European Balloon Festival d'Igualada celebra 20 anys

Es consolida com el festival de globus més important de l'Estat

S'hi han inscrit més de quaranta globus procedents de països de tot el món

Es presenta un espectacle amb globus d'heli

Durant quatre dies el cel d'Igualada queda inundat de globus aerostàtics. És inconfusible: arriba una nova edició de l'European Balloon Festival, consolidat en aquesta vintena edició com la concentració de globus més important de l'Estat. Enguany reuneix més d'una quarantena de globus procedents de països com Mèxic, Xile, Suïssa, Anglaterra, Holanda i Bèlgica i d'entre els globus que volaran al festival destaquen tres formes especials: dos pingüins i un lleó.

A més de la competició esportiva, el festival disposarà d'una zona Village i una fan zone al camp de vol de l'avinguda Catalunya amb activitats per fer en família com ara un zorball i diversos inflables. Per primer cop, també es farà una volada massiva d'estels gegants construïts amb tela de globus reciclada. Els estels, que volaran dissabte, s'han fet en tallers previs de creativitat com ara el realitzat en el marc de l'escola d'estiu de l'Ateneu Igualadí, l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps i el cafè workshop Inquiet. També es podran fabricar estels el mateix dissabte en un taller dins un iglú de vent al camp de vol i l'organització crida tothom qui vulgui a portar-se l'estel de casa i sumar-se a la volada multitudinària. De la programació també cal destacar el Night Glow, l'encesa nocturna de globus, l'acte amb més participació, que sol aplegar unes 25.000 persones. Aquest any anirà seguit d'un espectacle musical conjunt de la Companyia Elèctrica Dharma i de la companyia Comediants, dins del festival d'estiu Anòlia. Així mateix, amb motiu del 20è aniversari, divendres es farà a la plaça de l'Ajuntament l'espectacle Suspès. Constel·lacions arquitectòniques, una coreografia aèria feta amb globus d'heli il·luminats per llums de leds de diferents colors i suspesos a diferents altures que s'encenen i s'apaguen coordinadament amb la música. Un any més, es reedita el projecte experimental dels Iglús de Vent, teles de globus reciclades que esdevenen construccions efímeres per acollir tota mena d'activitats culturals que fan diverses entitats igualadines.

LES PROVES

Els equips participants hauran de completar amb èxit els reptes de vol plantejats per la direcció esportiva; un seguit de proves divertides i espectaculars tant per al públic assistent com per als equips de vol. No hi faltaran les proves tradicionals, com la Llebre (en què els globus participants han de perseguir un globus llebre que s'ha enlairat primer i canvia constantment de direcció i altitud) o la Meta del Jutge, on els pilots han de volar des del camp d'enlairament fins a una diana a partir d'unes coordenades que els hauran donat just abans d'enlairar-se. Així mateix, enguany es repeteix el Vol de Ciutat, que es farà divendres al matí i permetrà veure una vintena de globus enlairant-se des de diferents punts cèntrics d'Igualada, com la plaça de l'Ajuntament, la plaça de Cal Font, el parc de l'Estació Vella i l'Estadi Atlètic. Des de l'organització es recomana als espectadors més matiners que busquin un lloc enlairat i als afores de la ciutat, com la muntanya del Pi, per gaudir d'aquesta experiència única, o bé que hi assisteixin des de les places. La resta de vols matinals de dijous, dissabte i diumenge sortiran, si les condicions climatològiques ho permeten, des del camp de vol de l'avinguda Catalunya.

Dades d'interès

Dates: del 6 al 10 de juliol.

Camp de vol de l'avinguda Catalunya.

www.ebf.cat

Tres globus molt animals

J.P.

La nota de diversió i espectacularitat al cel d'Igualada d'aquest 2016 la posaran tres globus de formes especials que han estat convidats al festival amb motiu del vintè aniversari. Es tracta d'un cap de lleó, propietat del zoo britànic Longleat. Es va presentar en societat aquesta primavera a Anglaterra i, amb només tres mesos de vida, farà el seu primer vol fora del zoològic. L'acompanyaran una parella de pingüins, propietat del pilot anglès Andrew Holly i creats els anys 2014 i 2015. Tots tres globus han estat creats per l'empresa igualadina Ultramagic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES