Societat

Els atropellaments, punt negre de la seguretat a Olot

Després de presidir la junta de seguretat local, el conseller Jané lloa el pla dissenyat per l'Ajuntament per fer-hi front

Inaugura la nova seu de l'associació de voluntaris de Protecció Civil

Durant els últims mesos s'ha registrat a la ciutat d'Olot un increment del nombre d'accidents de vianants morts atropellats per un vehicle. Aquest és el principal punt negre de la ciutat quant a seguretat, segons va rebel·lar ahir el conseller d'Interior, Jordi Jané, després de la junta de seguretat local, que ell mateix va presidir. El conseller, però, va beneir el pla específic que l'Ajuntament d'Olot ha posat en marxa per reduir aquest tipus de sinistralitat.

Jané va presidir la inauguració ahir del nou local de Protecció Civil de la capital garrotxina. Durant l'acte, va dir que Olot és una ciutat segura, i va sustentar la seva afirmació en les dades que es van fer públiques durant la junta de seguretat. No en va, Olot està 27 punts per sota de la mitjana de fets delinqüencials de Catalunya: seixanta casos per cada mil habitants, i a Olot és de trenta.

En aquest sentit, el conseller va avançar que els cossos policials havien aconseguit reconduir l'increment del nombre de robatoris amb força a domicilis de la ciutat, desarticulant diverses bandes i duent a la presó alguns dels seus responsables. A més, va remarcar la bona entesa i col·laboració que hi ha entre la policia municipal d'Olot i els Mossos d'Esquadra.

El conseller d'Interior va agrair la tasca que fan els voluntaris de Protecció Civil i va recordar que la Generalitat ha activat un programa específic de suport a totes les entitats que no disposen de tota la infraestructura necessària per dur a terme la seva feina de suport a les emergències. “D'aquesta manera, volem fer del voluntariat un element més de la participació en la seguretat de la ciutadania”, va manifestar. A la Garrotxa, aquest suport el canalitzarà el Consell Comarcal.

A Catalunya hi ha més de cent associacions de voluntaris de Protecció Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia