Societat

Successos

Els bombers treballen tota la nit per rescatar tres escaladors atrapats a una paret de Mont-rebei

Hi han intervingut efectius dels GRAE de Cerdanyola i la Seu d'Urgell, amb el suport de bombers voluntaris del parc d'Àger

Efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de Cerdanyola i la Seu d'Urgell han rescatat aquesta matinada tres escaladors que s'havien quedat atrapats a la paret de Catalunya del congost de Mont-rebei. Els tres homes, que estan bé de salut, estaven a 50 metres de terra i no podien ni pujar ni baixar, de manera que poc abans de les onze de la nit van trucar als serveis d'emergència per demanar ajuda.

L'operació per rescatar-los s'ha hagut de fer per terra perquè a la nit no s'activa l'helicòpter i tot l'operatiu s'ha allargat més de vuit hores. Els GRAE han rebut el suport de bombers voluntaris del parc d'Àger (Noguera).

Els escaladors rescatats són un veí de Barcelona de 37 anys i dos veïns de Vacarisses (Vallès Occidental) de 42 i 46 anys. Un dels efectius que ha participat en l'operatiu, Ricard Balaguer (membre dels GRAE de la Seu d'Urgell), ha explicat que els homes havien ascendit sense problemes la via llarga coneguda com el 'Diedre Gris', de 500 metres. A la baixada van extraviar el camí i van decidir baixar encadenant una sèrie de cinc ràpels. Entre el tercer i el quart se'ls va enganxar la corda i ja els va ser impossible recuperar-la per continuar el descens. Segons Balaguer, en aquest cas no es pot atribuir als escaladors cap negligència ja que el fet que s'enganxés la corda va ser totalment accidental i imprevisible.

La impossibilitat d'activar l'helicòpter de nit ha fet que el rescat s'hagi allargat tota la nit. Els bombers han localitzat els escaladors a les quatre de la matinada després d'haver caminat una hora i mitja fins al lloc on s'havien quedat atrapats. Cinc efectius tècnics del GRAE han participat a les maniobres per baixar-los , que s'han allargat durant una hora més. Els bombers han acompanyat els escaladors fins al pàrquing de Pont de Montanyana (Osca) on tenien el cotxe i fins a quarts de vuit no han arribat al parc d'Àger per tornar després als seus respectius parcs.

Segons Balaguer, els rescatats estaven bé de salut però una mica deshidratats. En aquest sentit, ha recordat que sempre que se surti a fer una activitat d'aquesta mena cal portar aigua, roba d'abric i assegurar-se que les condicions meteorològiques seran bones.

Rescat d'una noia a la Vall de Boí

Aquest dissabte al matí els Bombers han rescatat una noia que s'ha fet un cop a l'esquena quan ha relliscat i ha caigut a la zona de les agulles de Comalastorres, a la Vall de Boí. S'ha activat l'helicòpter dels GRAE i una ambulància l'ha traslladat a l'hospital de Tremp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL