Societat

Registrades 16 discoteques catalanes per frau fiscal

Hisenda investiga 87 locals espanyols per irregularitats en declarar els ingressos

Els excessius pagaments amb targeta van fer sospitar sobre l'existència d'un “gran circuit paral·lel en efectiu”

Més de 500 agents de l'Agència Tributària van iniciar ahir una macrooperació contra el frau fiscal i les vendes en negre a 16 discoteques catalanes. L'operació Chopin ha afectat 87 locals de nit de tot l'Estat i es tracta de l'operació més gran contra el frau fiscal i l'economia submergida realitzada per l'Agència Tributària.

El registre d'Hisenda va començar ahir i està previst que finalitzi avui. En diversos locals s'han descobert grans quantitats de diners en metàl·lic amagat per tal de pagar la plantilla o altres despeses sense haver-les de declarar. Les Comunitats Autònomes més afectades han estat València, Catalunya, Andalusia i Galícia, dins el total d'11 d'inspeccionades.

Es tracta de 110 propietàries de 87 discoteques que representen ni més ni menys que el 20% de la facturació del sector d'oci nocturn espanyol. Tot i que de moment és una operació de caràcter administratiu sense detencions, s'estan investigant 14 persones vinculades i responsables de les empreses investigades.

La inspecció ha començat coincidint amb l'inici de la temporada alta de les discoteques de les principals zones de costa, però Hisenda ja va detectar algunes irregularitats a principis d'any. Les sospites van sorgir en considerar que hi havia un volum de pagaments amb targeta excessivament alt (en alguns casos fins al 76%), tenint en compte que és un sector on predominen els pagaments en efectiu. Això va fer pensar a l'Agència Tributària en l'existència d'un “gran circuit paral·lel en efectiu” que no es declarava.

A més, els investigadors van detectar una manca de correspondència entre l'activitat econòmica dels locals i la que calculaven que haurien de tenir a partir d'anàlisis, tenint en compte l'aforament habitual de les discoteques i els seus preus. Amb aquesta operació, doncs, Hisenda pretén regularitzar el frau fiscal i reconduir aquests locals cap a un correcte pagament de les seves obligacions tributàries.

LA XIFRA

500
agents i funcionaris
han inspeccionat les 87 discoteques espanyoles sospitoses de frau fiscal i mercat negre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona