Societat

Memòries

La vida d'una emprenedora japonesa a Salou

CORREGIT Mots del llunyà Orient a la Costa Daurada

El vals dels dies passats' relata la biografia de Nami Murase, una japonesa establerta a Salou des de finals dels anys setanta

Maruse va impulsar botigues destinades al món de la bijuteria i dels complements durant dècades

Petita empresària del món de la bijuteria i dels complements establerta a Salou des de l'any 1977, la japonesa Nami Murase ha editat un modest llibre sobre les seves vivències i records: El vals dels dies passats.

Aprofitant el nom d'una cançó popular nipona, l'autora relata la seva vida des dels seus orígens pagesos a Fujimatsu, als voltants de la Segona Guerra Mundial, fins al 2014, en què ja viu retirada definitivament a la capital de la Costa Daurada després de dècades d'activitat comercial.

Emprenedora

Publicades per l'editorial Edíctica, les memòries de Maruse detallen el relat biogràfic d'una dona que, molt lluny de la seva terra, va saber tirar endavant la seva extensa família i que, com a emprenedora, va gaudir d'un relatiu èxit en un municipi marcat per les botigues de records i de productes adreçats al turista de pas.

“Amb un periple vital molt marcat per l'elecció de les seves parelles, el valor del relat de Maruse és la seva valentia i confiança per superar tots els contratemps” que li presenta la vida, explica l'editor, Tomás Caballero. “La funció d'aquest tipus de llibres és deixar constància del valor d'una vida lliure que busca deixar un petit llegat” al nombrós grup d'amics i coneguts que té al seu municipi d'adopció, conclou.

Viure en un municipi de costa

De manera indirecta, a més, el llibre de Maruse permet conèixer de més a prop el món de la iniciativa empresarial turística a la Costa Daurada, tan allunyada de la literatura i, sovint, dels titulars de premsa.

La vida social d'un poble de costa, la manera d'emprendre els negocis, els problemes econòmics i la temporalitat del treball, el paper de les administracions locals... són altres dels aspectes que retrata aquest obra especialment centrada en els sentiments i emocions de la protagonista de les memòries, que busca deixar testimoni de la seva vida

Evitant els detalls més morbosos, el llibre també tracta situacions com ara els maltractaments, els abusos o l'atracció física en una societat que derivava cap a un model més lliure de relacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona