Societat

municipal

GASTRONOMIA

Santa Coloma reforça l'aposta per la gastronomia

L'Escola de Restauració tindrà el doble de superfície i més alumnes en un pavelló al Campus de l'Alimentació de Torribera

Les obres d'adequació de l'espai, cedit per la Diputació, duraran nou mesos

El recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet sumarà al Campus de l'Alimentació de la UB la nova seu de l'Escola de Restauració de Santa Coloma. Les obres per traslladar el centre de formació des de la seva ubicació actual, al barri del Singuerlín, han començat aquest mes i tindran una durada de nou mesos. El nou emplaçament és un dels pavellons modernistes del recinte Torribera, que la Diputació de Barcelona ha cedit gratuïtament a l'Ajuntament de Santa Coloma. Les negociacions per a la cessió de l'espai es van encetar durant l'anterior mandat i van culminar al gener.

Els treballs de condicionament tenen un pressupost de 975.225,75 euros i el trasllat del centre està previst pel mes de març del 2017. La nova seu de l'escola tindrà una superfície de 1.049 metres quadrats i duplicarà l'espai actual. També creixerà el nombre d'alumnes que pot acollir el centre de manera simultània, que arribarà als 120, i tindrà una capacitat màxima de 240 estudiants.

El nou equipament tindrà dues cuines, una destinada a la formació i una altra per a demostracions, conegudes també com a show-cooking; dues sales per a la formació en especialitats de restaurant, i dues més per a les especialitats de bar i cafeteria. La nova escola mantindrà els cursos de formació ocupacional, formació per a professionals, aficionats i sommeliers. A més, s'hi seguiran fent els casals d'estiu per a infants. Com a novetat, el nou espai disposarà d'un hort propi.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, van visitar ahir les obres del pavelló on hi haurà l'escola. Parlon va destacar la importància del trasllat de l'escola, que, segons explicava, “permetrà millorar el potencial de la ciutat en l'àmbit de la gastronomia”. La presidenta de la Diputació va recordar el valor d'ampliar un centre de formació com l'Escola de Restauració “per fer créixer l'ocupabilitat de persones aturades” i va remarcar el lideratge que han assumit ajuntaments com el de Santa Coloma en les polítiques actives d'ocupació. En aquest sentit, l'alcaldessa de Santa Coloma va remarcar l'alt índex d'inserció laboral dels cursos ocupacionals que imparteix l'Escola de Restauració, que arriba fins al 80%.

LA XIFRA

975.225
euros
és el cost dels treballs d'adequació del pavelló perquè hi hagi l'Escola de Restauració de Santa Coloma.

LA FRASE

El trasllat de l'escola permetrà millorar el potencial de la ciutat en l'àmbit de la gastronomia
Núria Parlon
alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet

Pavelló modernista

El pavelló Canigó del recinte Torribera, que ocuparà l'Escola de Restauració, és un edifici d'estil modernista propietat de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un immoble catalogat, construït a principis del segle XX. Havia format part de les instal·lacions de la Clínica Mental i fins fa poc la Diputació el feia servir de magatzem. Ara, un cop retirats tots els objectes que hi havia guardats a dins, han començat els treballs d'adequació, que respectaran l'estructura del pavelló i els elements modernistes més característics, com ara els vitralls d'algunes finestres. L'empresa encarregada del condicionament de l'espai, Cots i Claret de Manresa, és la mateixa que ha fet altres projectes a Santa Coloma, com ara la construcció de la biblioteca de Can Peixauet i la rehabilitació de la masia que hi ha al mateix recinte de Torribera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona