Societat

Municipal

Aliança musical per a projectes socials i educatius

Música per al foment de la igualtat

L'Ajuntament de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès crearan dues formacions de corda a les escoles Joaquim Blume i Agnès Armengol

Impulsen un banc d'instruments per a projectes socioeducatius

L'Orquestra Simfònicadel Vallès entén la música i la cultura com una eina de transformació social

Setanta-cinc nens de quart de primària de les escoles Joaquim Blume, a Sol i Padrís, i Agnès Armengol, a Torre-romeu, formaran part de dues orquestres de corda impulsades per l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i l'Ajuntament de Sabadell gràcies al projecte A-cordant, que arrenca aquest setembre amb dos objectius clars: afavorir la igualtat d'oportunitats i estendre els beneficis de la música. El tinent d'alcalde i regidor d'Educació, Joan Berlanga, ha manifestat: “Avançar cap a l'equitat i la igualtat d'oportunitats és una prioritat del govern. És per això que amb aquest projecte volem acostar la pràctica musical instrumental, amb l'OSV, a entorns escolars on l'alumnat no acostuma a fer música fora de l'escola.” La proposta es tira endavant en dos barris populars de la cocapital vallesana. Berlanga explica que “la música contribueix a la cohesió social i a l'èxit educatiu” i, hi afegeix, “treballem perquè sigui present arreu”.

A-cordant neix amb el suport de la Diputació de Barcelona i el grup Cassa i la col·laboració de l'Escola de Música i Conservatori de la ciutat, per aprofundir en la pràctica pedagògica. Per Òscar Lanuza, el gerent de l'OSV, el projecte “permet la convivència entre gent molt diversa i acaba transformant totes les persones que hi intervenen”.

A-cordant farà que els alumnes formin part d'una orquestra de corda integrada per violins i violoncels i aprendran a tocar els instruments. Seran músics de l'OSV amb el suport dels professors de música de les escoles els que ensenyaran als nens durant una hora lectiva de música. La formació es complementa amb l'organització de trobades anuals entre les escoles que hi participen, a banda de tenir l'oportunitat d'intervenir en concerts de l'orquestra.

Aquest mes de juliol s'han fet trobades de treball entre tots els participants en el projecte per acabar d'enllestir tots els detalls de la iniciativa. “Amb el projecte fem un pas endavant per portar l'excel·lència de l'OSV a les escoles públiques de la ciutat”, afirma la regidora de Cultura, Carme Chacón, abans de fer una crida a la participació en el projecte de la ciutadania. En concret, el consistori pretén impulsar un banc d'instruments destinats a projectes socials, educatius i culturals. La finalitat del consistori és posar en marxa noves iniciatives, entre les quals es troba A-cordant, que apostin per la igualtat d'oportunitats i l'èxit educatiu a través dels estudis musicals.

La creació d'aquest banc d'instruments suposa una ampliació del que ja existeix a l'Escola de Música i Conservatori, ja que fins ara es cedien els instruments als estudiants del centre en situació desafavorida. Amb aquesta proposta, es vol fer un pas més enllà i aconseguir que els instruments arribin a les escoles públiques o entitats que posin en marxa projectes per afavorir la igualtat i la cohesió social.

Així, el consistori fa una crida als sabadellencs a fer aportacions al fons a través de l'Escola de Música. Segons les bases de la convocatòria pública de les condicions de la cessió d'instruments de particulars al banc, els beneficiaris seran els alumnes situats a les franges més baixes de la tarificació social perquè l'aprenentatge no sigui una despesa més per a la família. La convocatòria ja està oberta i, de moment, no té cap data de finalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró