Societat

Festes i tradicions

Torna la màgia

Luis Torrecillas Pérez, un dels millors dissenyadors pirotècnics d'aquest país, va demostrar ahir a Blanes, en la segona nit del Concurs Internacional de Focs Artificials de la Costa Brava, la seva vàlua amb un espectacle únic amb força, amb ritme i, sobretot, molt emocionant. Amb un muntatge amb tres punts de foc i cinc punts digitals, la pirotècnia Accitana va saber aprofitar al màxim l'entorn de sa Palomera i, tant a la platja central de Blanes com a s'Abanell, amb uns aquàtics que van fer emocionar el públic que omplia les platges i el passeig. Accitana va començar el castell amb un rètol lluminós amb el lema Blanes 2016, que segons les bases no era obligatori, però Accitana el va voler portar per fer un inici com mai s'havia vist a Blanes, conjuntant l'encesa del cartell amb detonacions digitals sobre sa Palomera, amb trons al cel i amb aquàtics d'un calibre 150 a dues bandes de la roca, tot un espectacle que va fer aixecar el públic de la platja, amb ovacions gairebé en cada secció de l'espectacle.

El castell es va disparar de manera magistral, adequant colors i formes en cada secció i sobretot tancant cadascuna d'elles tant amb aquàtics com amb trons. Cal destacar seccions com una de dàlies amb digitals terrestres que omplien tota la façana de sa Palomera. La secció d'intermitents amb cua de cavall va ser una de les més ovacionades pel públic. La secció d'aquàtiques a banda i banda de sa Palomera va ser emocionant, sobretot per les embarcacions que hi havia a la badia de Blanes. Van destacar també les seqüències digitals tant amb color, formes i recorreguts, seqüències que van ser portades amb un disseny molt acurat i acompanyades al cel, sempre, amb carcasses de luxe, fent una façana a dues altures de molta qualitat. Just abans del final va arribar una seqüència típica de l'escola italiana, amb carcasses daurades que van donar pas a una studatta daurada com feia temps que no es veia als Focs de Blanes. El prefinal i final van ser realment impressionants. Mai havia vist un final tan ben portat, marcant els temps conjuntament amb els trons i els xiulets. Amb una façana impressionant de color acompanyada d'aquàtic que va anar de menys a més i un final emocionant. En acabar, l'actuació es va endur una gran ovació de les més de 200.000 persones que eren presents per veure Pirotecnia Accitana en la segona nit del Concurs de Focs d'Artifici de la Costa Brava. Avui és el torn de Lieto Fireworks, una figura emergent a Itàlia, on està considerat com una de les joves promeses de l'escola italiana, i ha guanyat aquest any el festival d'art pirotècnic de Courchevel, a França, imposant-se a grans empreses de molt nivell .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia