Societat

Castells

Les entrades del concurs es posen a la venda dimecres

L'Ajuntament de Tarragona amplia l'aforament de la Tarraco Arena

Primer concurs amb colles de l'estranger

Demà passat es posaran a la venda les 6.200 localitats per assistir com a públic al concurs de castells de Tarragona que es farà el diumenge 2 d'octubre. L'Ajuntament de Tarragona té llest el sistema de venda d'entrades per internet, que gestionarà l'empresa catalana 4Tickets, especialitzada en la venda d'entrades d'espectacles. És el quart operador que s'encarrega d'aquesta venda del concurs biennal, que tradicionalment pateix col·lapses, ja que molts aficionats s'hi connecten alhora.

L'aforament de la plaça s'ha ampliat fins a 6.200 persones. Cinc mil corresponen a la graderia principal. La resta s'habilitaran a la segona graderia i dempeus. Enguany s'ha decidit retirar la graderia provisional del segon pis, que tenia capacitat per a 1.000 persones. L'espai quedarà ara habilitat per a 1.200 persones, ampliant l'aforament en 200 més, encara que dretes.

La venda s'habilitarà a partir de les 10 del matí. L'Ajuntament de Tarragona confia que no hi hagi tant col·lapse, ja que 4Tickets ven entrades per a altres esdeveniments de gran demanda i compra en pocs minuts, com ara el Festival de Sitges. Les entrades costen 12 euros amb seient i 8 dempeus.

Pel que fa al procés, cada persona podrà comprar un màxim de quatre entrades d'una mateixa jornada, ja que també es poden adquirir les del concurs de castells de la segona divisió de colles, que es farà el dissabte 1 d'octubre. En aquest cas, les entrades costaran 5 euros.

Cal recordar que el concurs se celebra en dues jornades a Tarragona, entre la vigília de dissabte i el diumenge. Diumenge es citen les 12 millors colles del país i dissabte, fins a 18 colles del nivell de castells de vuit. El diumenge previ, el 25 de setembre, es convoquen també 12 colles més d'un nivell inferior –castells de set pisos–, però aquest concurs és d'accés lliure i gratuït.

El concurs del 2016 serà internacional. Els xinesos Xiquets de Hangzhou participaran en la jornada de dissabte del concurs en el grup de colles de castells de vuit pisos. Serà el primer cop que hi participen, després del seu gran nivell assolit.

Tres agrupacions europees més estaran convidades a aixecar castells el cap de setmana a Tarragona. Els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París i els Castellers of London participaran en una exhibició conjunta de les colles a la plaça de la Font el dissabte 1 d'octubre al migdia. La presència de les colles estrangeres s'emmarca dins del projecte Biennal de Castells de Tarragona, que organitza un seguit d'actes i trobades que conflueixen en el primer cap de setmana d'octubre cada dos anys.

LES DATES

27.07.2016
Dimecres es posaran a la venda les entrades per al concurs de castells, que reunirà 6.200 espectadors.
2.10.2016
Diumenge que es farà el concurs a la Tarraco Arena. Pel diumenge abans es convoca el concurs petit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona