Societat

SOCIETAT

Pérez Andújar, pregoner d'una Mercè amb París com a ciutat convidada

La primera festa major concebuda de dalt a baix pel govern d'Ada Colau serà més descentralitzada

L'il·lustrador Miguel Gallardo és l'autor del cartell

“Parlaré de barris, llibres i cultura popular, que és el que som”, va avançar l'escriptor Javier Pérez Andújar sobre el pregó amb què donarà el tret de sortida a la Mercè d'enguany, que tindrà l'amor com a fil conductor, París com a ciutat convidada i més escenaris per descentralitzar la festa. Pérez Andújar, natural de Sant Adrià, és un cronista referencial dels barris a banda i banda del Besòs, faceta per la qual va obtenir el 2014 el premi Ciutat de Barcelona i que permet evidenciar l'aposta pels barris i, més en concret, per la regeneració d'aquella zona nord de la ciutat, del govern municipal d'Ada Colau, que ahir va presentar mà a mà amb el tinent d'alcalde Jaume Collboni els eixos principals de la celebració, i va destapar també el cartell, obra de l'il·lustrador i historietista Miguel Gallardo.

La invitació a la capital francesa és, per Colau, “una manera maca d'expressar la solidaritat de Barcelona” després dels atemptats de París, i una manera que les dues ciutats refermin conjuntament “els valors democràtics i la cultura com a afirmació de la vida”. En la mateixa línia, el regidor de Relacions Internacionals de l'Ajuntament parisenc, Patrick Klugman, va advocar per apostar per la cultura com a eina de “resiliència i resistència” davant la barbàrie terrorista.

L'agermanament es concretarà amb la presència de nombrosos artistes francesos en el programa de festes. L'“accent francès” que, en paraules de Collboni, tindrà la festa també se sentirà en el piromusical, que tindrà un bloc final dedicat a París i elaborat per l'empresa francesa Soirs de Fêtes. L'alcaldessa parisenca, Anne Hidalgo, serà present a Barcelona com a mínim el 23 de setembre.

Amb un pressupost de 3,5 milions d'euros, el mateix de l'any passat, la Mercè tindrà com a fil conductor l'amor, apostarà per la participació i la tecnologia i aprofundirà en la diversificació d'espais, de manera que, als epicentres habituals, s'hi afegirà el parc de la Trinitat, on tindrà lloc part del programa del Mercè Arts de Carrer, i, també a Sant Andreu, el recinte de la Fabra i Coats, que després d'uns anys sense ser-ho es recupera com a escenari de la festa. L'antiga fàbrica de la Damm, a l'Eixample, també guanya protagonisme enguany.

La Mercè d'un clàssic del còmic

Miguel Gallardo, un dels creadors del llegendari antiheroi underground Makoki, és història viva del còmic. Les seves col·laboracions en premsa inclouen il·lustracions per a The New York Times i The New Yorker. El 2008 va guanyar el primer Premi Nacional de Còmic de Catalunya amb la novel·la gràfica María y yo, en què parlava de la relació amb la seva filla autista. El cartell que ha fet per a la festa mostra el rostre d'una dona alegre amb una voluminosa melena arrissada. “És la Mercè, i és Barcelona”, va explicar. “I és una mica la meva filla María, perquè tenen el mateix cabell.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS