Societat

SOCIETAT

Evitat ‘in extremis' el desnonament d'una dona de 82 anys a la Barceloneta

És el tercer intent de fer-la fora des del març i, mentrestant, espera que l'Ajuntament li lliuri les claus del pis protegit que li va adjudicar fa mesos

Concepción Aparicio ha viscut al seu pis de la Barceloneta, un cinquè de 37 m², 44 dels seus 82 anys. I més de la meitat se'ls ha passat litigant per evitar que la fessin fora. Les successives batalles judicials ja no donen més de si: la sentència definitiva ha acabat sent de desnonament. Ahir, un grup de veïns i membres de la PAH i un emissari de l'Ajuntament de Barcelona van evitar el llançament, i van aconseguir una pròrroga amb què n'hi ha d'haver prou perquè la dona sigui reallotjada en un pis que té concedit fa mesos. És el tercer match ball salvat des del març.

La llarga batalla d'Aparicio, que tenia una renda antiga en virtut de la qual estava pagant poc més de 80 euros, va arrencar el 1993, que és quan, segons el seu propi relat, els llavors propietaris van intentar fer-la fora per la via judicial per primer cop. No se'n van sortir. I des de llavors –diu– ha tingut mitja dotzena de judicis amb successius titulars de l'immoble. Sempre va guanyar, fins ara. L'última cuita ha estat arran d'unes suposades obres a l'escala ara fa un lustre, que l'actual propietari volia repercutir en la factura a raó de prop de quatre euros mensuals. La llogatera, però, es va negar a abonar-los perquè diu que no se'n va fer cap, d'obra. El cert és que avui l'estat de l'escala és a simple vista lamentable.

Explica la dona, beneficiària d'una pensió que no arriba als 400 euros, que en primera instància un jutjat va tornar a rebutjar les intencions del titular de desnonar-la i que, a canvi, només va haver d'abonar els endarreriments, que sumaven 74 euros. Però el propietari hi va recórrer en contra i, aquest cop, va guanyar. El 10 de març van venir a desnonar-la per primer cop, i veïns i Ajuntament ho van impedir. El segon cop va ser el 8 de juny, i també es va saldar pactant una nova data per al llançament. Ahir, la història es tornava a repetir i el propietari acabava cedint una altra pròrroga, ara fins a mitjan octubre. “Al final s'han sortit amb la seva”, lamenta la dona.

Quan van venir el primer cop a fer-la fora, Aparicio ja tenia adjudicat un pis de lloguer social del bloc ja construït que el Patronat Municipal de l'Habitatge té al carrer Doctor Aiguader, a tocar de la parada de metro de la Barceloneta. Fonts municipals asseguraven ahir que el pis està llest i que a l'octubre la dona ja tindrà les claus. L'Ajuntament, però, no va aclarir per què no se li han lliurat fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA