Societat

SOCIETAT

Els veïns de Barcelona rebutgen un gran restaurant impulsat pels germans de Messi a l'Eixample

El projecte s'ha d'instal·lar a l'interior de l'illa de cases delimitada pels carrers Rosselló, Enric Granados, Còrsega i Balmes

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) rebutja la instal·lació d'un gran restaurant situat a l'interior d'una illa de l'Eixample de la ciutat, promogut per la família Iglesias i els germans Messi.

Els veïns residents a l'interior de l'illa, delimitada pels carrers Còrsega, Enric Granados, Balmes i Rosselló, de Barcelona, han expressat el rebuig al restaurant amb una recollida de firmes, segons assegura avui en un comunicat la FAVB.

El consell del districte de l'Eixample de Barcelona ha concedit als promotors del restaurant una llicència de bar-restaurant, amb activitat complementària amb música de fons ambiental i d'altres actuacions en directe.

La superfície útil del futur restaurant és de 905,69 metres quadrats i un aforament simultani per a 298 persones, a més d'una terrassa al carrer per a uns 48 usuaris addicionals.

El motiu principal de l'oposició dels veïns és que aquest gran restaurant pretén oferir als seus clients l'ús del pati situat a l'interior de l'illa, que “trencarà el silenci actual de l'entorn, actuant com una caixa de ressonància, com ja passa amb les terrasses d'hotels pròxims situats a d'altres illes de l'Eixample”, s'assegura en la nota.

Segons la FAVB, la llicència que ha atorgat l'ajuntament al restaurant promogut pels germans Messi es limita a la superfície situada a l'interior de l'edifici i no inclou l'espai de l'interior de l'illa.

Per tant, el restaurant no hauria d'ocupar l'interior de l'illa, ja que, d'una altra manera, suposaria “una agressió frontal contra el dret al descans i a la tranquil·litat dels veïns residents”, ja que la FAVB calcula que tindria uns 300 usuaris des de l'esmorzar al sopar.

El restaurant va obrir divendres passat, dia 22, després de realitzar les proves de carta i menú, i és el resultat de l'aliança empresarial de Rodrigo Messi, germà del futbolista Lionel Messi, amb els germans restauradors Juan Carlos, Borja i Pedro Iglesias.

El restaurant pretén ser un homenatge a la vida de poble i, en especial, a la ciutat de Rosario (Argentina), d'on procedeixen els Messi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida