Societat

Polèmica taurina

Denuncien il·legalitats en els permisos dels bous al Morell

Anima Naturalis i Units pel Morell adverteixen que entre el 2011 i el 2015 no es va aprovar per ple la tempta de vaquetes

L'alcalde diu que sempre han rebut autorització i que s'avé a fer una consulta

Els correbous que es van fer al Morell entre els anys 2011 i 2015 no van ser aprovats pel ple municipal, “que és una condició indispensable que marca la llei per poder demanar autorització”, segons Aïda Gascón, directora de l'entitat animalista Anima Naturalis, que ha qualificat aquests fets “d'insòlits i greus” i ho ha denunciat al Departament d'Interior. L'alcalde, Pere Guinovart, defensa l'actuació de l'equip de govern i destaca que “sempre” han rebut autorització de la delegació del govern: “Si la documentació no hagués estat correcta, no ens l'haurien donat”, assegura. Guinovart s'avé que, si una plataforma ciutadana ho demana, es faci una consulta vinculant sobre la continuïtat de les vaquetes al poble, que s'hi celebren des de fa trenta anys.

Anima Naturalis es va assabentar d'aquests problemes administratius a través del grup municipal a l'oposició Units pel Morell, que a l'abril van denunciar la situació a la delegació del govern. “Demanem que les actuacions del 2011 al 2015 es declarin nul·les perquè no han complert amb la legalitat”, indica Josep Lluís Navarro, regidor d'aquest grup. Anima Naturalis, que també vol que se suspenguin les vaquetes previstes aquest cap de setmana amb motiu de la festa major, n'ha posat al corrent el Departament d'Interior “per tal que revisi per què es van atorgar els permisos si en comptes de l'acord del ple, document imprescindible, es va presentar un acord de la junta de govern durant 5 anys seguits, des de que va entrar en vigor la llei 34/2010”, segons Gascón. L'alcalde, però, recorda que el seu partit (CiU) sempre ha estat “en majoria”: “Al ple s'hauria aprovat igualment”, va puntualitzar. De fet, enguany la tempta de vaquetes ja ha estat aprovada per ple. Guinovart va destacar que el seu govern no promourà una consulta ciutadana sobre la continuïtat de les vaquetes: “Però si hi ha una plataforma que la vulgui tirar endavant la farem, i serà vinculant.”

LA FRASE

És insòlit i greu que dues institucions oficials hagin passat per alt la llei durant cinc anys
Aïda Gascón
Directora d'Anima Naturalis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS