L'aposta per l'especialització fa pujar fins a 130.000 els visitants de la Fira de Mostres de Girona

La direcció vol consolidar el model sectorial durant els propers quatre anys

L'any passat van visitar la Fira de Mostres de Girona, de model multisectorial –«era la multisectorial més gran de Catalunya», va afirmar Anna Albar, directora de Fira Girona–, un total de 120.000 persones, mentre que a la versió especialitzada d'aquest any el nombre de visitants ha pujat fins als 130.000. Segons la directora, amb aquesta edició de la fira, la quaranta-vuitena, han iniciat un període de cinc anys per consolidar el traspàs cap a l'especialització d'entre cinc i set sectors. «El model ha agradat i continuarà l'any vinent», va dir Albar. Segons ella, l'espai destinat a l'alimentació i també l'outlet immobiliari han estat molt ben valorats. Tot i que d'aquesta última activitat va dir que calia deixar passar dies per determinar-ne l'impacte. La màxima responsable de la Fira de Mostres hi va afegir que han agradat molt al públic les activitats paral·leles, entre les quals va destacar la conferència de Xavier Sala Martín i el xou dels fogons. Ara es treballarà a buscar fórmules per fer tornar expositors que havien apostat per altres fires especialitzades. No es tracta, va indicar, tant del nombre d'expositors, sinó de la seva tipologia. En aquest sentit, iniciaran una campanya de contacte directe amb empreses amb les quals fins ara només s'ha contactat per carta.

Tot i el canvi d'orientació, Albar va remarcar que el públic de la fira continua sent familiar, encara que aquest any s'ha començat a detectar la presència de professionals entre setmana. Va refermar, però, la voluntat que continuï sent una fira per al gran públic.

Fira de Girona rep crítiques de l'exposició del sector serveis

La direcció de la Fira de Mostres de Girona ha recollit crítiques del sector serveis que estava instal·lat al nivell 1 del palau firal. Se li ha demanat que no sigui tant institucional i que hi hagi més presència empresarial i més activitats alternatives i atractives que el complementin. Anna Albar va manifestar que això els ha de fer reflexionar per millorar aquest espai. A més, hi va afegir que l'aposta per l'especialització els farà treballar per reconduir els sectors cap on calgui. «Potser caldrà anar cap a un saló immobiliari professionalitzat», va posar d'exemple. I va concloure que la innovació i l'adaptació són el que mouen l'organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners