Societat

Municipal

L'escultura olímpica de l'Ajuntament, indultada

El govern municipal renuncia a retirar-la per haver estat donada per Samaranch, com va anunciar divendres

L'executiu es limitarà a eliminar l'esment que s'hi fa a l'expresident del COI

El govern municipal d'Ada Colau no retirarà finalment l'escultura commemorativa dels Jocs Olímpics de Barcelona que Josep Antoni Samaranch va donar a l'Ajuntament i que resta exposada al pati del consistori. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, havia anunciat en el ple de divendres que seria treta , en resposta a la CUP, que demanava la retirada de la peça i que es rebategi el museu olímpic, que també du el nom de l'expresident del Comitè Olímpic Internacional, per la militància franquista d'aquest. Finalment, però, l'executiu es limitarà a retirar la referència que hi ha per escrit a Samaranch en el pedestal.

La marxa enrere la va anunciar el mateix Pisarello al seu compte de Facebook després d'haver-se reunit al matí amb l'autor de l'obra, l'artista Joan Mora. “Dialogant amb Mora, hem trobat una solució molt millor que retirar l'escultura. Retirarem la llegenda que esmenta Samaranch, però mantindrem l'obra de l'autor santandreuenc com a homenatge als voluntaris de la Barcelona olímpica”, va escriure Pisarello, i també que és parlant amb Mora que ha “constatat” que l'escultura “és un llegat de la Barcelona olímpica”.

La retirada anunciada divendres havia provocat malestar en diversos àmbits del món de l'esport i fins i tot entre el PSC, soci de govern de Barcelona en Comú, que entenia, segons fonts socialistes, que per satisfer la CUP es menystenia el llegat olímpic. De fet, el tinent d'alcalde i president del grup del PSC Jaume Collboni ja s'havia reunit amb Mora abans que Pisarello, i el comissionat d'Esports, el també socialista David Escudé, havia plantejat que, si l'escultura era retirada, s'instal·laria al museu olímpic.

També des de l'oposició s'havia demanat la marxa enrere. Ahir el líder del PP, Alberto Fernández, ho feia via Twitter, i el convergent Xavier Trias ho va plantejar dimarts per escrit a l'acaldessa Ada Colau, recordant-li que l'escultura va ser una donació del COI, formalitzada per Samaranch com a president de l'organització. Els convergents, en un prec registrat ahir per l'edil Jaume Ciurana, deien mostrar-se convençuts que tot responia a una confusió del govern entre els conceptes escultura i estàtua, “ja que és evident que no hi ha cap estàtua dedicada a J.A. Samaranch” al consistori. I sí, en la seva moció, la CUP preguntava per “l'estàtua que resta en aquest ajuntament”, tot i que l'escultura reprodueix una bossa d'esport i una torxa olímpica, no pas cap figura humana ni animal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona