Societat

L'ocupació turística no para de créixer

Al juliol l'ocupació ha estat de quasi el 60% a l'interior i d'entre el 80 i el 95% a la costa

L'agost es preveu excel·lent

El mes de juliol ha estat molt bo per al sector turístic català, que ha complert les expectatives, amb dades d'ocupació que han oscil·lat entre el 50 i 60% a l'interior del país, i el 80 i 95% a la costa. Les previsions per a l'agost són excel·lents tant a la costa com a l'interior. A la ciutat de Barcelona els hotels i apartaments turístics també esperen penjar el cartell de complet.

A la ciutat de Barcelona el juliol ha finalitzat amb una ocupació del 85% en el cas dels 9.500 apartaments turístics i del 87% als hotels. A la costa metropolitana les xifres també són òptimes: a Sitges, per exemple, els hotels han arribat al 95% d'ocupació i al Maresme, al 87%.

A la Costa Daurada durant el juliol els hotels han vorejat el 85% d'ocupació, segons l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, que, segons han explicat, han detectat una substitució del client: el mercat britànic ha desbancat el rus i ara un de cada quatre turistes són d'origen anglès. També als càmpings, on predomina el client francès, l'ocupació ha crescut un 6%, xifres similars a la zona de l'Ebre, que esperen que a l'agost l'ocupació sigui del 80%.

A les comarques gironines els hotels del litoral han arribat a ocupacions del 80%. En concret al Baix Empordà l'ocupació de llits ha estat del 90%.

Finalment les comarques de Lleida tanquen el juliol amb una ocupació del 50%, tot i que confien arribar al 90% a l'agost. A la Catalunya Central el juliol ha estat “fluix”, amb una ocupació d'entre el 50% i el 70%, tot i que les previsions són d'ocupació plena a l'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia