Societat

TURISME

Barcelona toca sostre

La capital catalana és líder en nombre de turistes a tot l'Estat

L'Ajuntament fa un pla per apostar pel turisme sostenible i combatre la gentrificació

En tan sols un mes,el de juny, han vingut a Barcelona 686.313 turistes, que han fet 1,7 milions de pernoctacions

Aquest mes, Barcelona tornarà a fer l'agost amb centenars de milers de turistes pels carrers. Al mes de juny, la capital catalana va tornar a batre un rècord i es va convertir, novament, en el punt turístic líder a tot l'Estat en nombre de visitants, amb un total de 686.313, que van fer 1.745.081 pernoctacions. Això en un sol mes. Si tenim en compte que l'any passat 8,3 milions de turistes es van allotjar en hotels i 8,9 milions en pensions i pisos turístics (aquí no es compten els que passen el dia a la ciutat i dormen en vaixells de creuer), el registre enguany pot ser de vertigen si, com sembla, s'incrementa encara més.

Però el turisme ja comença a ser un problema. Molts veïns ja s'han aixecat contra els vaixells de creuer gegants que atraquen a la ciutat i contaminen, cadascun, com milions de cotxes, i són molts els veïns del centre que estan molestos perquè el turisme se'ls engoleix. Fruit del descontentament i les queixes, l'Ajuntament ha posat en marxa l'anomenat pla de desenvolupament econòmic de districte 2016-2021, que pretén reorganitzar Ciutat Vella i combatre, entre altres coses, el “monocultiu turístic” i la “gentrificació”. Què vol dir això? Doncs intentar corregir el “desgavell” de polítiques especulatives perquè el turisme no faci fora la gent dels seus barris, com ha passat i està passant, per exemple, a
la Barceloneta.

A banda de promoure el comerç de proximitat, l'economia solidària i el cooperativisme, la idea és promoure el turisme sostenible. L'Ajuntament vol que el turisme “suposi una riquesa per als veïns i veïnes, per exemple, generant ocupació; cal detectar les seves necessitats i, entre altres coses, intentar que comerços que actualment s'enfoquen només a aquesta activitat turística incloguin també un altre tipus de productes”, explicava el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello. Ho va dir l'alcaldessa Ada Colau a mitjan juliol a Venècia: cal impulsar un turisme de qualitat i tallar el creixent descontentament ciutadà. Això sí, ningú parla de fer fora el turisme, que suposa el 14% del PIB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona