Societat

Els turistes vénen per menys dies però gasten més

Els estrangers van gastar 6.983 milions a Catalunya fins al juny

La despesa per persona és de 997 euros

Els turistes estrangers que van visitar Catalunya entre el gener i el juny d'aquest any van gastar 6.983 milions d'euros, un 2,8% més que en el mateix període del 2015. La durada mitjana dels viatges han estat un 4,56% més baixa que en el mateix període del 2015, fins a vuit dies d'estada mitjana per turista.

Catalunya se situa al davant de les comunitats per despesa turística, amb un 21,4% del total, al davant de les Canàries, Andalusia o les Balears, segons l'enquesta Egatur que ahir va publicar l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Es calcula que durant els primers sis mesos de l'any cada turista que va venir a l'Estat (on es va arribar al rècord de 32,8 milions de turistes estrangers) es va gastar una mitjana de 997 euros, una xifra un 3,13% més baixa que la que es va registrar en els sis primers mesos del 2015. D'acord amb aquestes dades sobre despesa i durada dels viatges, es pot concloure que en aquesta primera meitat d'any ha augmentat el desemborsament global d'aquests viatgers, però cada turista va gastar menys i va retallar la durada de les estades.

A l'Estat els turistes procedents del Regne Unit han estat els de més despesa acumulada en aquesta primera meitat de l'any, amb un 20,6% del total desemborsat i un import de 6.736 milions, seguits dels alemanys, amb un 14,6% del global i 4.780 milions.

LA XIFRA

8
dies
de mitjana s'estan els turistes a Catalunya, una xifra un 4,56% més baixa que la de l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia