Societat

municipal

fira

Sant Pol posa en relleu les seves tradicions marineres

La vila celebra Firamar, amb actes lligats a la mar i a les feines dels pescadors

La cita inclou el 14è Festival d'Havaneres i el 8è Concurs Nacional de Composició d'Havaneres de Catalunya

Una quinzena d'embarcacions participaran a la 5a Trobada de Vela Llatina i embarcacions tradicionals de diumenge a Sant Pol. L'acte s'emmarca en el Firamar, que va tenir el tret de sortida ahir dijous i s'allargarà tot el cap de setmana. El món del mar i de les havaneres són els dos eixos d'aquesta fira que té entre els seus objectius posar en relleu i difondre les tradicions marineres de Sant Pol. El certamen continuarà aquesta tarda amb la presentació del llibre Les dones i el mar, d'Eliseu Carbonell i Eulàlia Torra, i la vetllada amb les cançons de les corals Montpalau i Sant Pol Canta i les havaneres de Les Anxovetes. Dissabte al matí arribaran les embarcacions a Sant Pol i es procedirà a la treta de les barques. “Aquí tenim una màquina per estirar les barques que té més de 80 anys”, explica Víctor Martí, d'A tot drap, l'associació de Sant Pol que promou la conservació del patrimoni marítim de la localitat. Al matí també es recrearà una subhasta pública de peix a la platja tal i com feien antigament els pescadors. A més es podrà passejar entre les paradetes de la Fira del Mar o participar en la visita guiada del Sant Pol dels Pescadors. A la nit se celebrarà el 14è Festival d'Havaneres i el 8è Concurs de Composició d'Havaneres de Catalunya. Diumenge al matí es farà una demostració de pesca amb artó, “un art d'arrossegament que es fa amb ajut d'una barca que llança la xarxa i s'estira des de la platja per treure el peix”, descriu Martí. En acabar, serà la trobada de vela llatina. La fira es clourà al vespre amb un concert de les corals Pla del Bosc i Sant Pol Canta.

La fira

Fins al 21 d'agost

www.penyaxindries.cat

Els autors, també intèrprets

Els dos finalistes del 8è Concurs Nacional de Composició d'Havaneres de Catalunya seran dissabte a la nit a Sant Pol per defensar les seves cançons davant el públic. És la principal novetat d'un concurs únic que enguany ha rebut prop d'una vintena de noves havaneres. “Estem satisfets perquè cada any tenim més autors i millors havaneres”, explica Joan M. Puigvert, coordinador del festival i membre de la Penya Xíndries, entitat impulsora del certamen, que afegeix: “Ens ha semblat que poder escoltar les havaneres interpretades pels seus autors donarà encara més prestigi al concurs”. Un jurat ha fet la selecció de les millors havaneres i ha decidit els premis, però ara s'hi afegeix el premi popular, de nova creació, que s'atorgarà després de les actuacions dels autors. Els temes finalistes són Noche de Levante en calma d'Adam Torres i Quan t'enamores, que signa Jordi González. El 14è Festival d'Havaneres de Sant Pol serà demà a les deu de la nit a la plaça de la Punta i presenta un cartell de primera amb Els Pescadors de l'Escala, Arjau, els Cremats i Port Bo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós