Societat

Demanen suspendre exercicis de tir de l'exèrcit pel risc d'incendi

Diverses entitats empordaneses van demanar ahir que no s'autoritzin els exercicis de tir que vol fer la base militar de Sant Climent Sescebes entre avui i dijous a causa del greu risc d'incendi forestal.

El Ministeri de Defensa va informar els ajuntaments d'Espolla i de Sant Climent Sescebes que des d'avui i fins dijous, entre les vuit del matí i les dues del migdia, està previst fer pràctiques de tir amb pistola, fusell, metralladora i fusell de precisió, cosa que les entitats Alto al Foc, GEES, ANC Figueres, Som Joves Alt Empordà i Iaeden­Salvem l'Empordà consideren una “gran irresponsabilitat” a causa de l'elevat risc d'incendi forestal que hi ha a la zona, entre el camí de Vilartolí i Cantallops.

Les entitats empordaneses han recordat que “dins la zona militar hi ha diversos àmbits catalogats de la màxima protecció ambiental europea, Xarxa Natura 2000, pel seu elevat interès ecològic” i que “no seria la primera vegada que les pràctiques militars de la zona provoquen incendis, a més de problemes greus de seguretat bàsica dels veïns”. Les entitats signants remarquen que l'activitat prevista vulnera la normativa, ja que està prohibida per l'elevat risc d'incendi que pot provocar.

Alto al Foc, GEES, ANC­Figueres, Som Joves Alt Empordà i Iaeden­Salvem l'Empordà recorden que “les normes generals d'aplicació en el període comprès entre el 15 d'abril i el 15 d'octubre prohibeixen llençar objectes encesos o artefactes que continguin foc”, i “aquestes normes són encara més estrictes en el període de més elevat risc, comprès entre l'1 de juliol i el 31 d'agost”. Per aquest motiu, les entitats han fet arribar un escrit de denúncia als Agents Rurals de l'Alt Empordà, al servei de prevenció d'incendis del Departament d'Interior i a la direcció general de Biodiversitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè consideren que aquesta activitat és “improcedent en el període de més alt risc d'incendi, en una zona catalogada de molt alt risc d'incendi, que és d'alta vàlua ecològica i on hi ha molta sensibilitat veïnal per les grans molèsties que les pràctiques provoquen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona