Societat

oci

accidents

Un 22% d'avisos d'ofegaments en piscines són per menors de 5 anys

Un 22% de les assistències que el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha fet aquest estiu en piscines són casos de criatures menors de 5 anys. El cap de la central de coordinació sanitària del SEM, Joan Górriz, va explicar ahir a l'agència Efe que en el període comprès entre l'1 de juliol i el 21 d'agost els equips d'emergències mèdiques van efectuar 139 assistències per ofegament, en 31 de les quals els protagonistes eren menors de 5 anys. La qüestió de l'edat crida l'atenció en un estiu en què hi ha moltes alertes per successos a les piscines.

Precisament una nena de 3 anys va morir diumenge a la tarda quan es banyava en una piscina privada en una urbanització de Calonge (Baix Empordà). Unes hores abans, una altra nena que també està en aquesta franja, en aquest cas té 4 anys, també va estar a punt de morir ofegada mentre es banyava en una piscina també privada, a Sils (la Selva). “És important la protecció i la prevenció. S'ha d'insistir que cada vegada que un nen s'estigui banyant en una piscina o al mar hi ha d'haver un adult amb ell –explica Górriz–. Es recomana que la distància entre un i altre no sigui mai superior a la longitud del braç de l'adult, perquè, si cal, el pugui agafar de seguida.” També es recomana que les criatures portin flotador en tot moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia