Societat

gastronomia

fira

La Mostra Gastronòmica de Cabrils rep 15.000 assistents

La cita torna a demostrar en la 29a edició que continua sent un referent d'aquest àmbit a la comarca

L'organització estudiarà fer “alguna cosa especial” l'any que ve pel trentè aniversari

Més de 15.000 persones van passar per la 29a edició de la Mostra Gastronòmica de Cabrils, que es va celebrar durant quatre dies entre el 19 i el 22 d'agost. A més, durant la cita es van vendre un total de 23.602 tastos i 4.099 tiquets de vi i cava. Tot i les excel·lents xifres obtingudes, aquest nombre es troba mínimament per sota del de l'edició del 2014, en què se'n van vendre 25.226. El dia amb més èxit va ser dissabte, en què es van comprar 6.311 tastos. De la resta, el dia més fluix va ser divendres, amb 5.609.

Aquestes xifres demostren, una vegada més, que la mostra continua sent una de les cites gastronòmiques més importants i seguides de la comarca, i un dels esdeveniments de l'any a Cabrils que el situa en el mapa de la gastronomia del Maresme. Durant els quatre dies de l'activitat, el públic va tenir a la seva disposició un trenet per poder traslladar-se còmodament per l'espai i evitar problemes amb el transport privat.

Com ja és tradició, un dels actes més emblemàtics de la festa gastronòmica va ser la trobada de col·leccionistes de plaques de cava de Cabrils, que va tenir lloc el 21 d'agost a la sala La Concòrdia. Al llarg de la trobada es va vendre cava Parxet amb la placa commemorativa d'aquest any.

Han participat en aquesta cita anual 63 estands: 17 de restauració, 8 de comerciants, 5 de vins i caves, 8 d'entitats i 25 paradetes d'artesans.

Mirant cap a la trentena

“Tot i que hem estat una mica per sota de l'edició del 2014, la valoració d'aquest any és molt positiva”, comentava Rosa Murcia, membre de la societat municipal organitzadora de la mostra. “Dissabte sí que es va notar un augment de públic, però per sort no va ser gens problemàtic”, explicava Murcia, que va assegurar que “realment la cita no es pot fer gaire més gran, ja que es correria el perill de massificar-la en excés i, bàsicament, es tracta de mantenir-la”. Pel que fa als restauradors participants, Murcia va comentar que “estan molt contents de formar-ne part i per això repeteixen any rere any”.

Tal com va comentar la responsable, l'any que ve la Mostra Gastronòmica de Cabrils arribarà a la trentena edició. “De cara al setembre ja ens volem començar a reunir per preparar els trenta anys.” Tot i que Murcia sí que va avançar que es vol fer “alguna cosa especial, sobretot en el dia inaugural”, encara no va poder desvelar cap detall.

LA XIFRA

23.602
tastos
i 4.099 tiquets de vi i cava es van vendre en l'edició d'aquest any de la Mostra Gastronòmica

LA XIFRA

6.311
assistents
es van registrar dissabte, el dia que hi van participar més persones

LA DATA

19.8.2016
va començar
la Mostra Gastronòmica de Cabrils, que es va allargar durant quatre dies i que es va acabar dilluns


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona