Societat

Municipal

Els veïns de la Part Alta es mobilitzen contra el soroll

El col·lectiu de Tarragona diu que l'excés de terrasses i de festes perjudica la convivència amb els veïns

S'han agrupat en una plataforma que repartirà pancartes per a qui en vulgui

Estan farts del soroll que, segons ells, cada dia se sent a través de les seves finestres i balcons i estan decidits a alçar la veu per demanar una gestió més responsable de la contaminació acústica en aquesta part de la ciutat. Diversos veïns del nucli antic de Tarragona han constituït la plataforma ciutadana Farts de Soroll a la Part Alta, una entitat que des de fa més d'un mes i mig es reuneix per tal de trobar solucions que permetin reconciliar el descans veïnal amb les propostes d'oci que ofereix aquesta zona de la ciutat, una de les zones de Tarragona amb més capacitat d'atracció de turisme i de locals de restauració.

Després de setmanes de reunions, els membres de la plataforma ja tenen prop de 50 membres que donen suport a la recuperació del silenci al barri. “Cada cop que ens reunim vénen persones diferents que es mostren interessades pel que proposem”, explica Carme Badia, una de les integrants de la plataforma, que afirma que la transformació progressiva del barri en un punt neuràlgic de l'oci tarragoní comporta “una desertització del barri, ja que cada cop són més els veïns que opten per marxar”. La plataforma ha elaborat un manifest d'intencions en què denuncien que al nucli antic de Tarragona “ja no hi ha espai per jugar, asseure's sense haver de consumir i per relacionar-nos”. Segons els veïns, durant les festes és quan la situació és més complicada d'aguantar, però durant els últims anys s'ha produït una desestacionalització de l'oferta d'activitats a l'aire lliure que, afegida a la proliferació de noves terrasses, encara dificulta més la convivència amb els ciutadans que viuen en aquests carrers.

“Estem farts del soroll i dels inconvenients que genera la gran concentració de terrasses”, denuncia el manifest del col·lectiu, que està preparant pancartes que repartiran entre tots els ciutadans de la zona que, com ells, estiguin en contra de les molèsties acústiques que genera l'activitat al barri. Segons el col·lectiu, molts veïns de la zona, durant les festes de Santa Tecla, opten per marxar del barri. “Alguns ja es pregunten on poden anar o si cal anar a un hotel durant aquests deu dies de festa”, manifesten.

Per aquest motiu, el manifest del col·lectiu reclama que es redueixi el nombre de noves llicències d'hostaleria a la zona i que es redueixi l'horari nocturn dels locals per facilitar el descans. A més, també sol·liciten que es limiti el nombre d'apartaments turístics –addueixen que l'augment en els últims anys al nucli antic ha estat exponencial– i que facin fer un estudi acurat de la contaminació acústica al barri. “Volem recuperar l'espai públic per a tothom”, diuen els membres del col·lectiu.

LA FRASE

Veiem com, dia a dia, el barri es despobla de veïns per col·locar-hi terrasses i apartament turístics
CARME BADIA
Plataforma FartS de Soroll

La música al carrer no és l'enemic

Agnès Llorens

Les queixes pel soroll dels veïns de la plataforma Farts de Soroll a la Part Alta s'ha produït d'una manera paral·lela a les demandes del col·lectiu de músics, que reclamen permisos per poder fer concerts a l'aire lliure sempre que es duguin a terme en horaris que permetin conciliar el descans dels ciutadans. “Nosaltres no estem en contra de la música acústica al carrer, sinó de les activitats que es duen a terme en carrers a un nivell de decibels que realment és difícil de suportar”, destaca Carme Badia, una de les integrants de la plataforma Farts de Soroll. Els veïns posen de manifest que activitats amb un nivell tan alt de música en carrers que formen part d'un conjunt monumental com ara el de la Part Alta poden, fins i tot, ser “perjudicials per al patrimoni” i també destaquen que alguns dels membres del col·lectiu de músics també han acudit a les trobades de la plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar