Societat

oci

protesta

Sant Jaume de Frontanyà crea una associació que vetllarà pel futur del poble

Defensa de Sant Jaume de Frontanyà neix pel malestar de veïns per la celebració de l'ecofestival

Creuen que l'alcalde ha menyspreat la comunitat

Els veïns de Sant Jaume de Frontanyà que des de fa setmanes s'oposen a la decisió de l'alcalde, Rubén Lladós, de permetre que se celebrés un ecofestival en una finca privada s'han tornat a pronunciar.

Aquesta vegada han escrit una carta oberta a l'alcalde en què anuncien que en els pròxims dies es constituirà i legalitzarà el grup Defensa de Sant Jaume de Frontanyà, una associació creada per “vetllar pel futur del municipi, defensant els valors tradicionals, urbanístics i mediambientals, i treballant per un desenvolupament consensuat i equilibrat de Sant Jaume”.

El gran desencadenant de la formació d'aquest grup ha estat l'ecofestival que a mitjan juliol va portar unes dues mil persones al terme municipal de Sant Jaume de Frontanyà. Des de bon principi l'alcalde ho va veure com una oportunitat econòmica per al poble que donaria feina a persones del municipi per a tasques d'organització. Però el grup Defensa de Sant Jaume de Frontanyà veu en aquest argument “un esquer que ha servit per comprar algunes voluntats locals”.

Els veïns que formen part d'aquest grup consideren que l'ecofestival “ha estat un enorme negoci per a uns pocs (els promotors, que no tenen res a veure amb el poble ni els preocupa el seu present i futur)”.

Un dels objectius a curt termini del grup de veïns és aconseguir que l'alcalde convoqui “una reunió oberta de veïns i residents per poder discutir i valorar els problemes plantejats per la seva decisió de consentir l'ecofestival”. Abans, però, Defensa de Sant Jaume de Frontanyà demana al batlle que faci “una enquesta entre els residents per tal de saber la seva opinió sobre la idea d'impulsar una rave en el nostre entorn”. El grup està disposat a col·laborar amb l'alcalde perquè faci l'enquesta.

LES FRASES

El grup es crea per treballar per un desenvolupament consensuat i equilibrat de Sant Jaume
Defensa de Sant Jaume de Frontanyà
L'ecofestival ha estat un enorme negoci per a uns quants que no tenen res a veure amb el poble
Defensa de Sant Jaume de Frontanyà

Crítiques directes a l'alcalde

Segons la carta oberta que els seus coordinadors han fet pública, Defensa de Sant Jaume de Frontanyà s'ha creat pel menyspreu que l'alcalde ha demostrat pel conjunt de la comunitat. De fet, una de les peticions inicials que fa el grup a l'alcalde és que actuï “amb més transparència democràtica en la gestió del municipi” i que recuperi de nou el consell obert que històricament ha regnat a Sant Jaume de Frontanyà. Segons els veïns opositors, Rubén Lladós “ha promogut sense buscar com a mínim un indispensable consens previ entre veïns i residents perquè sabia perfectament que hi hauria una oposició frontal d'una part important (majoritària) de la comunitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona