Societat

Calafell respon amb dades la denúncia per excés de soroll

L'Ajuntament ha fet 42 inspeccions als locals d'oci nocturn del carrer Monturiol, ha incoat 27 expedients i ha obligat 18 establiments a posar limitadors de so

La policia incrementa la vigilància per evitar el ‘botellón'

L'Ajuntament de Calafell ha respost amb dades la denúncia interposada per la fiscalia de medi ambient, que ha sol·licitat al jutjat que obri diligències contra el consistori per un presumpte delicte ecològic. La fiscalia, segons la denúncia interposada fa nou anys per una veïna diagnosticada amb problemes d'ansietat, depressió i insomni, sosté que l'Ajuntament no ha pres mesures correctores en tot aquest temps, i per això demana al jutjat que citi com a investigats tots els regidors de Medi Ambient des del 2007 per la seva “inactivitat en el control de l'emissió de sorolls” a la zona d'oci del municipi.

Segons les dades fetes públiques ahir per l'Ajuntament, en el darrer any els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han fet 42 inspeccions al carrer Monturiol, on es concentren la majoria de locals de la zona d'oci nocturn, i han incoat 27 requeriments per a la instal·lació de limitadors de so; d'aquests, divuit locals ja han instal·lat els limitadors. També s'ha prohibit posar música a tres locals més i dos més han tancat voluntàriament per la impossibilitat de complir la normativa. Actualment hi ha tres requeriments més en tràmit que s'hauran de resoldre en les pròximes setmanes, ja sigui instal·lant limitadors, renunciant a la música o bé tancant el local.

Més vigilància

L'Ajuntament, a més, ha incrementat notablement la vigilància en aquesta zona i ha obert expedients per la venda de begudes alcohòliques a menors i pel consum de droga. Des del mes d'abril passat, la policia ha aixecat set actes per consum de begudes alcohòliques al carrer (botellón), set més per molèsties causades per música al carrer, vuit per crits molestos a la via pública, cinc pel fet d'enganxar cartells i embrutar el carrer, vuit per haver orinat a la via pública i setze per consum de substàncies estupefaents. Per tal d'agilitar els expedients oberts contra locals, la junta local de seguretat va acordar mesos enrere retornar als Mossos d'Esquadra la competència sancionadora dels establiments.

En la nota feta pública ahir, l'Ajuntament manifesta la total confiança en tots els regidors de Medi Ambient que han passat pel consistori des del 2007 i posa a disposició d'ells els serveis jurídics municipals perquè es puguin defensar.

LES XIFRES

42
inspeccions als locals
de lleure nocturn al carrer Monturiol ha efectuat l'Ajuntament el darrer any.
18
locals d'oci nocturn
ja han instal·lat limitadors de so per complir la normativa.

Un pla que es va pactar amb el jutjat el 2015

L'increment de mesures de control s'ha fet tot complint el pla al qual es va comprometre l'Ajuntament l'any 2015, davant el jutjat, després de la sentència que l'havia condemnat a emprendre accions efectives contra els sorolls al carrer Monturiol arran de la denúncia d'una veïna. L'Ajuntament posarà tota aquesta informació a disposició de la fiscalia o del jutjat, “quan li sigui requerit, si és que es confirma que existeix alguna denúncia o actuació”. Avui, l'Ajuntament no ha rebut cap citació ni té cap constància oficial de cap diligència de la fiscalia de medi ambient. En una nota feta pública ahir, el consistori considera “lamentable” haver conegut aquesta denúncia a través dels mitjans de comunicació i creu que aquest fet podria vulnerar els drets dels regidors que la fiscalia vol cridar a declarar en qualitat d'investigats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat