Societat

VIDA SOCIAL

Besalú dedica el mes de març al seu passat jueu

El programa de Ciutat Jueva, que fins ara havia ocupat un sol cap de setmana, s'allarga a tots els diumenges d'aquest mes

L'Ajuntament de Besalú ha decidit treure més suc al seu patrimoni històric vinculat al món jueu i l'edició d'aquest any de Besalú, Ciutat Jueva –que comença diumenge– s'allargarà a tots els diumenges del mes de març. El canvi coincideix amb un increment notable del turisme procedent d'Israel –fins al punt que els israelians han desbancat els francesos en el número 1 de la llista de visitants estrangers–, però s'hauria de vincular sobretot a la crisi: en uns temps en què costa més vendre es fa més indispensable que mai omplir els carrers de visitants.

Mercat i cultura

Besalú, Ciutat Jueva combina el vessant merament mercantil amb una sèrie de propostes lúdiques i culturals. El dia amb més activitat serà aquest diumenge: després de la inauguració (amb presència del president de la Xarxa de Jueries d'Espanya, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel) hi haurà una degustació de dolços jueus que han preparat els cinc restaurants de Besalú Gastronòmica, una visita guiada al call, la conferència de la historiadora Lídia Donat sobre la ketubah de Besalú, un taller infantil sobre la història d'Ester i una altra visita guiada pel call, però aquesta teatralitzada pel grup Excalibur.

Paral·lelament, unes quaranta parades de productes artesanals bastiran la fira pels carrers del centre.

Els altres tres diumenges de març Besalú, Ciutat Jueva es limitarà al mercat, a les visites guiades i al plat jueu que els restaurants de Besalú Gastronòmica oferiran en el seu menú. Per participar en les visites guiades cal inscriure's prèviament a l'oficina de turisme. El tiquet costa 10 euros, però s'ofereixen descomptes.

LA XIFRA

8
anys
fa que es va organitzar per primer cop Besalú, Ciutat Jueva, promoguda per l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.