Escapades

El País Càtar, més a prop

Les Rambles de Barcelona acolliran del 22 al 25 de març la fira turística de l'Aude

Ara que ja s'albira la primavera és un bon moment per començar a pensar en una escapada per Setmana Santa. Per posar-ho fàcil, el departament francès de l'Aude es desplaça a Barcelona i mostra en una fira turística tot el seu potencial al cor de la ciutat, a la Rambla de Santa Mònica. La marca Aude-País Càtar ofereix una sèrie de propostes basades en la història i el ric patrimoni d'una terra que ha estat zona de pas per a nombroses civilitzacions, que hi han deixat petja, i on la bellesa natural es desplega en forma de grutes, boscos, gorgues i muntanyes. La proximitat amb Catalunya, poc més de 300 quilòmetres separen l'Aude de Barcelona, en fa una destinació ideal per fer-hi estades en qualsevol moment de l'any.

El més conegut del departament de l'Aude són la ciutat de Carcassona i més concretament la seva ciutadella medieval, la cité; Narbona i el seu llegat, que es remunta a l'època dels romans; i el canal del Midi, que permet optar pel turisme fluvial per descobrir l'entorn. Més enllà de tot això, el visitant pot descobrir el País Càtar en tota la seva magnitud. Una vintena de castells i abadies solquen el paisatge i ens expliquen una història que es remunta a l'època de l'heretgia càtara.

El descobriment de la gastronomia és també una bona raó per apropar-se a l'Aude-País Càtar. Pel que fa als vins, aquest departament té fins a set denominacions d'origen diferents. El plat més conegut de la zona és el cassoulet, un estofat a base de mongetes i ànec, originari de Castelnaudary però que es pot trobar a les cartes de tots els restaurants del departament. També destaquen diverses especialitats de cansaladeria, els confits, el conill i el peix i marisc a la zona costanera. Alguns d'aquests productes i també els vins es donaran a conèixer a la fira que es farà a Barcelona a partir de dijous i fins diumenge.

PER ARRIBAR-HI

En cotxe Cal agafar l'autopista AP-7 fins a la frontera francesa i Perpinyà. Des d'allà, l'A-9 fins a Narbona i l'A-61 fins a Carcassona
En tren Un Talgo uneix diàriament les estacions de Tarragona, Barcelona Sants, Girona i Figueres amb Narbona

LA FIRA

Lloc Rambla de Santa Mònica, tram final de les Rambles de Barcelona
Dies Del dijous 22 al diumenge 25 de març
Horari De dijous a dissabte, de 10 h a 21 h; i, diumenge, de 10 h a 18 h
Continguts Els estands oferiran informació turística de l'Aude-País Càtar, d'allotjaments i llocs d'interès, i hi haurà venda de productes agroalimentaris locals
Activitats Degustació de vins de les DO de la zona i concursos per guanyar estades a l'Aude-País Càtar
Més informació www.audetourisme.com

La tòfona del País Càtar, el diamant negre de l'Aude

La marca de qualitat Aude-País Càtar ha sumat recentment un nou producte gastronòmic. Es tracta de la tòfona negra, tuber melanosporum, que es produeix a la zona i que es comercialitza amb aquesta marca, que garanteix el seu origen, la traçabilitat i el seguiment tècnic. La tradició pel cultiu d'aquest producte ve de lluny, però, des fa una dècada, els productors de la zona treballen per promoure el reconeixement i el consum de la tòfona i la comercialitzen als mercats de Moussoulens, Talairan i Villeneuve-Minervois, on també es protagonista d'esdeveniments gastronòmics durant els mesos d'hivern. El sabor característic de la tòfona de l'Aude serveix per aromatitzar i donar personalitat a tota mena d'especialitats, des d'una modesta truita a les creacions dels millors xefs.

Recentment, els productors de Villeneuve-Minervois treballen conjuntament amb els d'Olvan (Berguedà) per la creació d'una xarxa europea al voltant del cultiu i la promoció de la tòfona negra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.