Societat

S'estrena el primer Girona A Cappella Festival

Les millors veus posaran música a les flors

Aquest dissabte s'inicia la primera edició del Girona A Cappella Festival, promogut per l'Associació Fringe per a la Difusió de les Arts (també és l'organitzadora del Festival Emergent), una activitat que pretén complementar el Girona, Temps de Flors.

La majoria de les actuacions es faran en espais públics o a l'aire lliure, seran gratuïtes –només n'hi ha una de pagament, Mansound, a 5 euros, a La Mercè– i algunes estan pensades, més que com un concert, com a càpsules o actuacions breus que es repetiran. Hi haurà actuacions al Mercat del Lleó, els Jardins de la Majordoma, La Mercè, la Fontana d'Or/Caixafòrum, els Jardins dels Alemanys i el pati de la Diputació de Girona. Gairebé tot circumscrit al Barri Vell.

Segons Pau Marquès, màxim responsable de la programació, ha estat la qualitat artística, la varietat d'estils i gèneres, la internacionalitat, la possibilitat d'oferir oportunitats a nous creadors i la inclusió d'artistes catalans, el que l'han determinada. Tot i que el festival durarà del 12 al 19 de maig, serà els dies 12 i 13 quan hi haurà l'activitat més intensa. Hi actuaran sis formacions, i els participants en un taller de gospel i espirituals que impartirà Moisès Sala (director del The Gospel Viu Choir) el dia 19 de maig a la Casa de Cultura de Girona (15 euros per cap d'inscripció). Dels sis grups participants, Les Sixters i el Cor de Cambra de la Diputació són la representació local.

A més d'aquests dos grups, també actuaran The Earth Angels, grup d'harmonia vocal barceloní dedoo-wop (fusió de rhythm and blues i gospel) fundat el 2007, que van ser convidats honorífics al festival que va reunir grans artistes nord-americans del gènere el maig del 2010 a Pittsburgh, Pennsilvània. The Earth Angels són un dels plats forts del festival, juntament amb el sextet ucraïnès Mansound, fundat el 1994 i tota una referència en el gènere, que basen el seu repertori en estàndards del jazz. The Hanfris Quartet són un grup barceloní (2009) que canta peces d'estil barbershop tot i que també té en el seu repertori temes de doowop i close harmony, i és una formació de referència en l'àmbit estatal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.