Societat

Laics en missió pastoral

Un projecte pilot amb vocació de futur

A la diòcesi de Girona hi ha quatre laics en missió pastoral. I aquest és un element clau, si bé a mig i llarg termini, que el bisbe de Girona valora per reforçar i dinamitzar les parròquies. I gestos, passos, ja se n'han fet. Aquest és el cas de Sant Miquel de Fluvià, on un dels quatre lacis en missió pastoral es responsabilitza d'una parròquia fent les funcions, per delegació, del rector.

Les atribucions d'un laic en missió pastoral, de fet, són a grans tret molt semblants a les d'un diaca. El laic en missió pastoral ajuda el rector en les tasques pastorals i fa celebracions de la paraula a les església, però no pot administrar els sagraments. De fet, pot col·laborar en qualsevol cosa que li demani el rector, com ara portar el despatx parroquial, portar la comunió als malalts o fer la catequesi, entre altres. La diferència amb el diaca és que aquest ha estat ordenat pel bisbe i sí que pot administrar sagraments, com ara batejar, celebrar matrimonis o funerals, sempre que no hi hagi missa, reservada als preveres o capellans. A Sant Miquel de Fluvià, un laic en missió pastoral està responsabilitzant-se de la parròquia, on, de fet, viu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.