Societat

Proposta d'uniforme únic per a Mossos i policies locals

L'objectiu de la mesura és reduir la despesa que genera la substitució dels uniformes dels agents de seguretat

Es comprarien tots alhora

Els cossos podrien canviar el vestit durant el 2013

El cos de Mossos d'Esquadra i les 213 policies locals que hi ha a Catalunya compartiran el mateix uniforme a partir del 2013 si el Departament d'Interior aprova la proposta que ahir va presentar el director general de l'administració de Seguretat de la conselleria d'Interior, Andreu Joan Martínez. La idea d'un uniforme únic ha sorgit de la Comissió de Policia de Catalunya, formada per la conselleria d'Interior, les entitats municipalistes i l'Ajuntament de Barcelona, per estalviar despeses comprant tota la roba al mateix temps.

Un segon objectiu de la proposta és unificar la imatge dels diversos cossos davant dels delinqüents. Els ajuntaments són els que s'encarreguen de comprar els uniformes separadament. No hi ha cap llei ni normativa que els obligui a seguir les directrius que marqui Interior, tot i que la gran majoria ja vesteixen unificats: o bé groc o bé vermell.

Martínez va explicar que el disseny del vestit representa un cost zero, ja que l'ha ideat un grup de treball de dins la mateixa comissió policial. L'element diferenciador entre l'un i l'altre cos serà una ratlla distintiva al polo dels agents: blava en el cas dels locals i vermella per als Mossos. L'aplicació de la vestimenta es faria sense un augment de la partida pressupostària.

El sindicat de policies, per contra, critica que no se'ls informés prèviament sobre el projecte i manifesta que encara es guarden al calaix altres necessitats bàsiques més importants, com ara les armilles antibales. El portaveu del SME-CCOO, Toni Castejón, troba poc creïble que la conselleria asseguri que la renovació de tots els uniformes sigui a cost zero i progressiva.

LA XIFRA

213
policies locals de Catalunya podrien arribar a vestir amb els nous uniformes iguals.

Desmantellada a Lleida una banda llatinoamericana

La Guàrdia Civil ha desmantellat la banda llatinoamericana dels Trinitaris, d'origen dominicà i violenta, que tenia el cap a Lleida i que operava també a Tarragona, Saragossa i Madrid. Els agents van escorcollar desenes de pisos i negocis de Lleida, Tàrrega i Salou en un dispositiu de més de 350 guàrdies civils. Es van practicar dinou detencions i es van requisar drogues, diners, armes i material informàtic, així com codis interns i normes de conducta de la banda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona

Cap a la “taxa justa” de residus, a Girona

Girona

Fundesplai augmenta el nombre de participants a les seves activitats

Barcelona

Més expedicions i millores d’horaris del bus cap a Barcelona

CASTELLBISBAL
societat

El polígon petroquímic de Tarragona comptarà amb 575 sensors de risc químic

tarragona
barcelona

Colau i Asens s’embarcaran a la Flota de la Llibertat per portar ajuda a Gaza

barcelona
Unió Europea

Brussel·les requereix informació a TikTok sobre la nova aplicació

Barcelona
pensament

El funeral de Josep-Maria Terricabras serà demà al matí al Tanatori

Girona