Urbanisme

Olot prepara una expansió urbana amb capacitat per a 320 nous habitatges

L’Ajuntament aprova de manera inicial el desenvolupament del sector del Serrat, que abasta vuit illes de cases

El pressupost és de 4,9 milions d’euros

La gran àrea sense urbanitzar d’Olot situada més enllà del mas El Serrat –entre el barri del Morrot, la carretera de Sant Joan de les Abadesses i el polígon del Pla de Baix– ja té projecte d’urbanització. La junta de govern de l’Ajuntament l’ha aprovat de manera inicial i ara el document es troba en exposició pública. “És l’únic gran espai que queda lliure a prop del centre”, assenyala el regidor d’Urbanisme, Jordi Güell.

Quadrícula

El projecte, basat en el que marca el pla general (POUM) del 2003, preveu l’allargament dels carrers que ara queden estroncats. Es crearà, així, una quadrícula de vials amb vuit illes de cases. Els futurs traçats es connectaran amb el barri del Morrot i la zona a tocar de la carretera de Sant Joan, però no pas amb el polígon del Pla de Baix, ja que restarà pendent de desenvolupar la franja de sòl que hi ha al costat dels camps de futbol.

Habitatges

Segons el projecte, l’Ajuntament ho deixarà tot a punt (clavegueram, xarxa de distribució d’aigua, enllumenat, electricitat, calçades, voreres, etc.) perquè s’hi puguin construir un total de 320 habitatges (la meitat dels quals, en règim de protecció), majoritàriament en blocs de pisos: el pla reserva 17.000 metres quadrats de sòl per als habitatges plurifamiliars i 3.000 metres quadrats per a cases unifamiliars. Els blocs seran de planta baixa més dos o tres pisos d’altura.

Un parc

En el document, que encara no s’ha discutit en un ple municipal, s’hi dibuixa un gran parc al davant de l’escola i de la llar d’infants, equipat amb jocs. També hi haurà una plaça –en principi, formigonada– a la cruïlla dels carrers Lope de Vega i Carles I.

Als nous carrers hi haurà voreres prou amples perquè hi plantin arbres i espai d’aparcament de vehicles, bé en línia o bé en bateria. “La intenció és pacificar els carrers al màxim”, assegura Güell.

LA FRASE

La intenció és pacificar els carrers al màxim
Jordi Güell
REGIDOR D’URBANISME


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia