Urbanisme

urbanisme

No es descarta aturar el tràfic a Laietana

La segona fase de les obres de reforma de la Via Laietana de Barcelona, iniciada aquest setembre i que finalitzarà el juny del 2025, obligarà a desviar i recol·locar nombrosos serveis del subsol. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, aquesta és una de les intervencions de serveis de més complexitat que s’han fet en els últims anys, i afectarà les conduccions d’aigua, llum, gas, telecomunicacions i col·lectors d’aigües pluvials. Mentre durin les obres, des de la plaça d’Antoni Maura fins al passeig de Colom, l’Ajuntament ha introduït i introduirà alguns ajustos semafòrics.

Un cop acabada la primera fase de les obres, d’Urquinaona a la plaça d’Antoni Maura, aquest setembre ha començat la segona fase, la més complicada, perquè el metro es desdobla en dos túnels paral·lels, cosa que fa més complicat el pas de les galeries de serveis i els col·lectors d’aigües. De fet, la renovació dels serveis al subsol ocuparà 18 dels 21 mesos d’obres. La urbanització de les dues places de baix de tot, la de Correus i la d’Idrissa Diallo, ocuparà deu mesos, i la resta del carrer, set mesos. El consistori vol remarcar que el que sembla només una obra de superfície en realitat inclou canvis substancials al subsol, cosa que millorarà el subministrament de serveis, planificat fa més d’un segle i que es vol deixar preparat per al proper segle. Per això, en molts moments les obres que es vagin fent no seran visibles, però s’estarà treballant sota terra.

Aquesta segona fase, que elimina definitivament un carril de pujada i en deixa provisionalment només un de baixada per al transport privat i el públic, ha provocat importants retencions en les últimes setmanes, cosa que ha aixecat crítiques de la ciutadania, els comerciants i els repartidors. El consistori calcula que en hora punta travessar la Via Laietana de dalt a baix costa el doble de temps que abans de les obres. Però en els últims dies asseguren que ha millorat lleugerament gràcies a petites intervencions. Així, per exemple, s’ha donat més temps de sortida als semàfors de la Via Laietana cap al passeig Colom, i s’hi han posat dos carrils d’aturada. També s’ha suprimit el pas de vianants de Via Laietana a Jaume I, cosa que facilita el gir dels vehicles cap a la plaça Sant Jaume.

El director general de Bimsa, Ricard Font, i el gerent de Mobilitat, Infraestructures i Serveis Urbans, Xavier Patón, han explicat que si el trànsit arriba al col·lapse total no es descarta restringir-lo al màxim. Patón ha demanat a la ciutadania que no vagi a la zona en cotxe privat si no és necessari i que busqui recorreguts alternatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Capturen 400.000 conills a Ponent en un any per aturar-ne la sobrepoblació

barcelona

USTEC denuncia que gairebé 500 aules no tenen professor

BARCELONA

Inici d’obres a la torre Bernat de So de Llívia

Llívia

L’Expocasió arriba a la Bisbal d’Empordà

la bisbal d’empordà
societat

La flota de vehicles de Girona incorpora nou furgonetes elèctriques

girona
societat

Un nou tram d’un camí de ronda enllaça les platges de Lloret i Fenals

lloret de mar

La fiscalia demana 10 anys als pares d’una nena de Rubí per practicar-li l’ablació

RUBÍ

Albiol urgeix el futur govern de l’Estat a modificar la llei del menor

barcelona

L’Ajuntament de Banyoles repara el parquet del pavelló de La Draga

BANYOLES