Urbanisme

Les Planes d’Hostoles

Carrers de sentit únic a tot el poble

Tots els carrers de les Planes d’Hostoles seran de sentit únic a partir de l’1 de març vinent. L’Ajuntament ha decidit aplicar aquesta dràstica mesura per incrementar la seguretat viària al municipi. En concret i tal com ha avançat l’alcalde, Marc Puig, és també una mesura per millorar la fluïdesa del trànsit a l’interior del poble. “Ara mateix, passar en cotxe per alguns dels carrers és un caos circulatori. El que fem és posar ordre a la circulació i generar millors visibilitats”, ha dit. Segons ell, aquest canvi de circulació pretén evitar el col·lapse circulatori en carrers com ara el Major, el Secretari Salvador Simon i el Nou de la Vedruna. “Són carrers on hi ha molt de trànsit, i és indispensable aplicar-hi un sol sentit de circulació per millorar la mobilitat al centre”, ha indicat.

L’alcalde ha remarcat que, per sort, fins ara no s’ha hagut de lamentar cap accident rellevant als carrers del poble –la travessera urbana és de titularitat de la Generalitat– i ha insistit que es tracta d’una mesura de prevenció. Segons ell, són freqüents els casos de conductors que han de recular perquè els ve un vehicle en sentit contrari.

Només es manté el doble sentit de circulació a la pujada del Remei i en un tram del carrer Nou de la Vedruna, perquè són els dos únics casos en què no hi ha un carrer alternatiu per a la direcció que es prohibeix.

D’altra banda, Puig ha avançat que es prohibirà aparcar als carrers del nucli antic Balmes i Joan Vidal i a la plaça Catalunya, per les dificultats que els vehicles d’emergències hi accedeixin, tal com s’ha produït en alguna ocasió als carrer del Pla i al barri de Pocafarina.

Finalment, l’alcalde ha explicat que tots els canvis de circulació són fruit del treball conjunt de l’Ajuntament i els tècnics del Consell Comarcal de la Garrotxa i que tenen el vistiplau dels Mossos d’Esquadra, que són els qui faran una campanya informativa durant el març i sancionaran a partir de l’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona