Urbanisme

“No volem una paret amb plantes”

Els veïns de Montbau denuncien una manca de voluntat real per soterrar la via

Els veïns de Montbau tenen clar que no volen un calaix per tapar la ronda, perquè hi ha habitatges que tindrien una paret al davant, “una paret amb plantes”, però una paret. “Aquest pla nosaltres no l’hem volgut mai. Han buscat mil excuses per dir que el soterrament era inviable. No és que sigui inviable, és que és car, però al final ja sé que són molts milions de diferència, però en conjunt potser no són tants”, reflexiona el president de l’associació de veïns del barri, Narcís Serrats, que recorda que existeix un compromís per part dels partits per cobrir la ronda que data de l’època de Xavier Trias a l’alcaldia.

“Es va dir que un cop fets els 150 metres ja acabats tirarien cap al Besòs, però han continuat cap al Llobregat, la part fàcil”, lamenta Serrats, que reclama que es treballi en paral·lel a la cobertura del nou tram, que començarà el mes vinent, per avançar en la solució per al tros més complicat, de l’hospital cap a Nou Barris.

“Som conscients que és una obra faraònica, però no podem anar a aquest pas”, alerta. Serrats denuncia que no hi ha una intenció política real de voler soterrar la ronda, sinó una voluntat de “marejar la perdiu” i xutar la pilota endavant. “Després de tants anys de donar-hi voltes, els que ens han parlat més clar són els comuns, que ens han dit a la cara que no ho volien fer perquè creuen que és una obra faraònica. I jo els dic: «D’acord, i el túnel de les Glòries?»”, pregunta el dirigent veïnal. “El que passa és que això d’aquí afecta quatre arreplegats comparat amb la resta de Barcelona, però també som Barcelona”, reivindica. Els veïns de Montbau insisteixen que, amb la implantació de la zona de baixes emissions, la contaminació a l’interior de la ciutat ha disminuït, però la dels barris per on passa la ronda a cel obert ha crescut, per no parlar de la contaminació acústica: “No fa falta ni posar l’aparell per mesurar-la, supera els nivells que fixa l’ordenança, tant de dia com de nit.”

“Ens han menyspreat durant un fotimer d’anys i veiem que hi ha una falta d’intenció real de complir”, recalca Serrats. “Posen d’excusa que hi ha el metro a sota, però és només una qüestió de diners. Les associacions de veïns no afluixarem”, adverteix.

30.000
habitants
viuen als barris de la Teixonera, Sant Genís dels Agudells, la Vall d’Hebron i Montbau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Neixen els Roca Awards, un guardó que celebra la gastronomia i la literatura

girona
Urbanisme

Tarragona assegura que no hi ha cap novetat que justifiqui un canvi dels límits municipals

Tarragona
GIRONA

L’Ajuntament habilita l’app SMO Girona per facilitar la cerca de feina

GIRONA
societat

Més d’un centenar d’entitats ecologistes demanen recuperar el departament de Medi Ambient

barcelona
RIPOLL

La Metxa denuncia que el consistori li fa tancar el local temporalment

RIPOLL
Societat

Sabadell es declara Ciutat per la Desconnexió Digital de la infància i l’adolescència

Sabadell
societat

Comencen les obres de millora de la deixalleria del Vallès Oriental

Montornès del Vallès
CALDES DE MALAVELLA

Manifestació per l’acomiadament del delegat sindical de Farré Logístics

CALDES DE MALAVELLA
PALAMÓS

Les donacions permeten fer 31 trasplantaments de cèl·lules mare

PALAMÓS