Urbanisme

urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Es preveu completar la remodelació en poc menys de tres anys i completar-la aquest mateix mandat, a principis de 2027

El 17 de juny s’inicia el gruix de les obres, que aniran per fases

El dispositiu per començar els treballs que ha de permetre completar la transformació de tota la Rambla en poc menys de tres anys ja és a punt. Actualment s’està encarant la recta final de les obres de la Rambla entre Colom i Santa Madrona, el primer dels cinc àmbits definits pel projecte executiu, que es preveu que acabin a l’estiu. I la previsió és que el 17 de juny es pugui iniciar les obres als altres quatre trams: Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes.

Abans, a partir de demà, ja començaran uns treballs previs per preparar el passeig i garantir-hi la mobilitat mentre durin les obres. Les actuacions serviran per habilitar uns passos provisionals de vehicles que cal generar a la Rambla per donar accés i sortida al veïnat del Gòtic i garantir el pas de vehicles d’emergències i la distribució de mercaderies (DUM).

Inicialment s’habilitaran tres passos que creuaran el passeig central a Portaferrissa-Carme, Ferran i Colom (accés a plaça Reial), i també se’n contemplen a Pla de l’ós i Escudellers que s’activaran segons les necessitats. En aquests punts es demolirà el paviment actual i se’n col·locarà un de diferent per distingir la zona de pas de vehicles.

A més, es prepararà el canvi de sentit de la calçada del costat Raval, que durant la primera fase d’obres serà de pujada des de Colom fins a la plaça de Catalunya. Per fer-ho, caldrà fer petites adaptacions a alguna cantonada de les voreres per assegurar els girs dels vehicles en sentit contrari i es prepararà la senyalització i semaforització per al canvi de sentit i la nova distribució del cordó de serveis del costat Raval.

Tots aquests treballs previs es duran a terme des d’aquest dimarts i, un cop acabats, la nit del 16 al 17 de juny es faran uns últims ajustos. La previsió és que dilluns 17 de juny ja estigui implantada i preparada la nova mobilitat i es pugui iniciar el gruix de les obres de transformació.

Durant totes les obres, la Rambla únicament tindrà un sentit de la circulació de vehicles, el que va des de Colom fins a la plaça de Catalunya –sentit muntanya–.

Tal com ja passa avui dia a la Rambla, la circulació de pujada estarà restringida al veïnat, busos, taxis, accés a hotels i DUM en l’horari corresponent. No hi haurà circulació en sentit mar.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, i el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, han admès la complexitat de les obres per l’afectació ciutadana, però han dit que es farà una comunicació i acompanyament a tots als afectats per minimitzar els perjudicis. Batlle ha dit que és l’obra “més emblemàtica” de l’actual mandat i que ara s’entra en la fase “crítica” del procés.

Per tal d’informar als veïns, comerciants i visitants, l’Ajuntament ha creat un web específic amb l’explicació de les obres i afectacions, s’obrirà un espai al Palau de la Virreina i es desplegaran informadors de carrer. Aquest dilluns a la tarda s’ha fet una sessió informativa oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona