Societat

Xarxa wi-fi gratuïta a Sant Gregori

Sant Gregori estrena una xarxa wi-fi gratuïta. Es tracta d'un servei que ha entrat en funcionament aquesta setmana i està disponible en alguns espais públics: la plaça de l'Ajuntament, la plaça del poble, la plaça Rafael Masó, l'Espai Jove Cal Bolet i el pavelló municipal.

Des de l'Ajuntament es preveu que entre aquest any i l'any vinent es vagi ampliant el servei amb les mateixes característiques a altres llocs públics com l'espai la Pineda o el centre BBT entre d'altres.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Gregori, Quim Roca, afirma que l'objectiu és “oferir la consulta d'informació a internet, ja no només pensant en l'àmbit turístic, sinó més per les entitats del poble o usuaris de les instal·lacions on estan ubicats els punts Wi-Fi”.

El servei ofereix 90 minuts gratuïts diaris entre tots els llocs i té una transferència de baixada de 300 kb. L'accés és totalment lliure i no es necessita cap contrasenya per accedir-hi.

També hi ha disponible un usuari jove destinat exclusivament als socis del carnet jove de Sant Gregori, regulat a través d'una contrasenya d'accés que es canviarà regularment i es comunicarà a l'Espai Jove Cal Bolet. En aquest cas, l'usuari disposa de fins a dues hores diàries de connexió i 1Mb de baixada.

El servei es gestiona a través del grup Megatró, que té la concessió del servei d'internet Wimax a la Vall de Llémena després de guanyar el concurs corresponent l'any 2012. D'aquesta manera, l'empresa va aportar dos punts Wi-Fi gratuïts per cada municipi i en resol el cost de col·locació. “No suposa cap cost mensual per l'Ajuntament, ja que està exempt de quotes”, afegeix Quim Roca.

L'antena Wimax de Sant Gregori es troba a la muntanya de Sant Grau, i d'allà es connecta amb els diferents punts Wi-Fi. Donat que es tracta d'espais públics, tots els punts donen senyal a cinquanta metres al voltant, i per això també hi ha connexió Wi-Fi en algunes places i espais lliures a prop de les zones citades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.