Societat

Girona, Temps de flors 2013

Ple absolut el primer cap de setmana de flors a Girona

El segon dia de Girona Temps de Flors confirma l'atractiu dels muntatges, amb col·lapses de visitants en punts com ara el carrer de la Força

Els bars i restaurants també s'han omplert de clients

Entre la multitud, que ahir es va tornar a apoderar de Girona, hi ha perfils molt diversos. A les dotze del migdia, a les terrasses de la Rambla, els cambrers anaven de corcoll: coincideixen els que demanen cafè i croissant (són els que juguen a casa, s'han aixecat tard i saben que ja quedarà temps per veure flors), amb els que vénen de l'altre costat de la frontera i que a les dotze ja encarreguen per dinar. Enmig d'aquests dos grups hi ha els que ja han voltat mitja ciutat i només fan una pausa prenent una canya i repassant el mapa de Temps de Flors per controlar què queda per veure. Alguns d'aquest últim grup els trobarem una mica més tard a les taules vora la riera Galligants, fent piscolabis. De totes maneres, bars i restaurants confirmen que a partir de les dotze ja no pararan fins al vespre, com ja va passar el dissabte. Temps de Flors és un espectacle a la carta; cadascú al seu ritme, però junts són molta gent. Al carrer de la Força, al migdia, no hi cap ningú més; l'embús està format i fins i tot hi ha moments de tensió, mirades de reüll i alguna paraulota provocada pels que no tenen paciència i forcen el pas. Es formen files de gent que puja i baixa, però com que la gràcia és anar d'un costat a l'altre de carrer per entrar als patis i hi ha moments que això és impossible –entre vianants, cotxets i guies turístics amb el paraigua enlairat per no perdre el ramat–, hi ha tots els ingredients per perdre els nervis. És per plantejar-se si caldrà instituir un sentit únic (com es fa per la catedral) o una separació al mig del carrer per canalitzar els visitants, com a mínim, en algunes hores molt concretes i en sectors com ara el carrer de la Força.

Els muntatges interactius (aquells en què els nens gaudeixen fent rodar alguna peça o estirant una corda) tenen molt d'èxit i són encertats en espais oberts –com ara vora el Galligants–, però no són al seu lloc a la Força.

Però tranquils, tots sabem que el primer cap de setmana de Temps de Flors són els dies de més afluència i aquesta edició 2013 també ho confirma. Per als que puguin, visitar els patis entre setmana serà més agraït que no pas aquests dos dies d'autèntic ple. I hi ha molt a veure, perquè amb empentes o sense i en un idioma o altre, els visitants coincideixen a considerar que es tracta d'una bona edició del Temps de Flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES