Societat

Girona, Temps de flors 2013

Ple absolut el primer cap de setmana de flors a Girona

El segon dia de Girona Temps de Flors confirma l'atractiu dels muntatges, amb col·lapses de visitants en punts com ara el carrer de la Força

Els bars i restaurants també s'han omplert de clients

Entre la multitud, que ahir es va tornar a apoderar de Girona, hi ha perfils molt diversos. A les dotze del migdia, a les terrasses de la Rambla, els cambrers anaven de corcoll: coincideixen els que demanen cafè i croissant (són els que juguen a casa, s'han aixecat tard i saben que ja quedarà temps per veure flors), amb els que vénen de l'altre costat de la frontera i que a les dotze ja encarreguen per dinar. Enmig d'aquests dos grups hi ha els que ja han voltat mitja ciutat i només fan una pausa prenent una canya i repassant el mapa de Temps de Flors per controlar què queda per veure. Alguns d'aquest últim grup els trobarem una mica més tard a les taules vora la riera Galligants, fent piscolabis. De totes maneres, bars i restaurants confirmen que a partir de les dotze ja no pararan fins al vespre, com ja va passar el dissabte. Temps de Flors és un espectacle a la carta; cadascú al seu ritme, però junts són molta gent. Al carrer de la Força, al migdia, no hi cap ningú més; l'embús està format i fins i tot hi ha moments de tensió, mirades de reüll i alguna paraulota provocada pels que no tenen paciència i forcen el pas. Es formen files de gent que puja i baixa, però com que la gràcia és anar d'un costat a l'altre de carrer per entrar als patis i hi ha moments que això és impossible –entre vianants, cotxets i guies turístics amb el paraigua enlairat per no perdre el ramat–, hi ha tots els ingredients per perdre els nervis. És per plantejar-se si caldrà instituir un sentit únic (com es fa per la catedral) o una separació al mig del carrer per canalitzar els visitants, com a mínim, en algunes hores molt concretes i en sectors com ara el carrer de la Força.

Els muntatges interactius (aquells en què els nens gaudeixen fent rodar alguna peça o estirant una corda) tenen molt d'èxit i són encertats en espais oberts –com ara vora el Galligants–, però no són al seu lloc a la Força.

Però tranquils, tots sabem que el primer cap de setmana de Temps de Flors són els dies de més afluència i aquesta edició 2013 també ho confirma. Per als que puguin, visitar els patis entre setmana serà més agraït que no pas aquests dos dies d'autèntic ple. I hi ha molt a veure, perquè amb empentes o sense i en un idioma o altre, els visitants coincideixen a considerar que es tracta d'una bona edició del Temps de Flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.