Societat

L'edat mitjana envaeix Castelló d'Empúries

La 23a edició del festival Terra de Trobadors commemora els 800 anys de la batalla de Muret amb el sopar i el torneig medieval com a activitats estrella

El festival Terra de Trobadors aterra un any més a Castelló d'Empúries i transporta el públic assistent al passat i l'esplendor comtal del poble durant l'edat mitjana. Cavallers, dames, joglars i trobadors emplenaran els carrers de l'antiga capital del comtat d'Empúries del 5 al 8 de setembre en la 20a edició del festival. Durant quatre dies, es duran a terme una gran varietat d'activitats, entre les quals destaquen el cicle de conferències, el sopar i torneig medievals. També hi haurà espectacles i balls pels carrers del poble.

Aquest any, el festival Terra de Trobadors porta el lema 1213: la fi del somni occità i commemora els 800 anys de la batalla de Muret, que va marcar el preludi de la dominació francesa sobre Occitània i la fi de l'expansió catalana pel territori. Enguany l'atenció se centra en les intenses relacions polítiques i culturals entre Occitània i la corona d'Aragó, període en què va sorgir a les dues bandes dels Pirineus la cultura i la poesia dels trobadors. El comte a qui es dedica el festival és Hug IV (1200-1230), fill de Ponç Hug i d'Adelaida, en temps del rei Pere I el Catòlic (1196-1213).

El tret de sortida serà una conferencia inaugural dijous dia 5 a la tarda. L'endemà tindran lloc la tradicional recepció del comte i la cercavila, seguides pel plat fort del festival: el sopar medieval. L'antic Palau dels Comtes i Convent de Sant Domènec acollirà més de 400 convidats d'honor i comensals forans, tots vestits obligatòriament d'època medieval, perquè gaudeixin d'una experiència singular. Finalment, el cap de setmana, se celebrarà el famós torneig medieval, on es reprodueixen les lluites i els enfrontaments dels cavallers de l'època, així com el mercat medieval i el cicle de conferències. A més, durant tot el dia els visitants podran disfrutar d'actuacions musicals i teatrals al carrer i de la visita a l'Ecomuseu Farinera – Museu Cúria Presó i al Museu Parroquial.

Terra de Trobadors forma part d'un projecte transfronterer de cooperació cultural que desenvolupen els ajuntaments de Castelló d'Empúries i de Puègnautièr, a l'àrea occitana d'Aude.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.