Societat

El dirigent comunista francès Nicolas Garcia participarà a la Via Catalana

És secretari general del PCF a la Catalunya Nord i batlle de la ciutat d'Elna

La seva participació a la cadena humana serà “a títol personal i pel dret a decidir”

Nicolas Garcia, fill de refugiats republicans catalans, és l'alcalde de la població rossellonesa d'Elna -on hi ha la famosa Maternitat on van néixer molts fills de refugiats- i secretari general a la Catalunya Nord del PCF, el partit comunista francès. Garcia ha anunciat que “a títol individual i personal” participarà a la Via Catalana perquè és “partidari del dret dels pobles a decidir el seu futur.” El dirigent comunista considera que l'aplicació d'aquest dret concerneix “el territori de la Generalitat de Catalunya, ja que és una reivindicació popular majoritària a les quatre províncies administrades per la Generalitat, fins i tot entre els hispanoparlants.” Afirma, també, que aquest tema “no és d'actualitat, o només de manera marginal, a la Catalunya Nord.” Garcia assegura que l'onze de setembre estarà “amb tots aquells i aquelles que defensen el dret del poble català a decidir el futur del seu país” i ho farà “en nom de l'internacionalisme i no del nacionalisme”.

Actes previs a la Catalunya Nord

Diumenge passat es va fer una cadena humana a la Porta dels Països Catalans a Salses, la població més al nord de la Catalunya històrica. Avui dimarts, vigília de la Diada, tindrà lloc l'últim assaig de Via Catalana a la Catalunya Nord. Tots els voluntaris, fotògrafs i participants al Tram 722 de la Via Catalana, el tram transfronterer, se'ls convoca a participar a un darrer assaig al peu del Castellet de Perpinyà a dos quarts de set del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.