Societat

Universitats

Castellà recela de la retallada en beques

El secretari d'Universitats va ser entrevistat a El Punt Avui Televisió

El secretari d'Universitats i Recerca de Catalunya, Antoni Castellà, va subratllar ahir que és “massa casualitat” el fet que quan la Generalitat ha posat en marxa per primer cop un sistema de beques universitàries pròpies des del govern de l'Estat es dugui a terme una retallada en les ajudes que, en el cas de Catalunya, suposa que els estudiants deixin de percebre fins a deu milions d'euros. Antoni Castellà va fer aquestes declaracions en el transcurs d'una entrevista sobre el sistema universitari català ahir en el programa L'Illa de Robinson d'El Punt Avui Televisió.

El responsable de l'educació superior va recordar que a Catalunya és l'únic lloc on els estudiants paguen en funció de la renda i es va defensar de les crítiques rebudes l'any passat quan hi va haver un increment de taxes explicant que “n'hi ha que van passar a pagar més del que havien pagat, però d'altres es van beneficiar del sistema i van passar a pagar menys per la matrícula”.

Castellà va valorar molt positivament el fet que en el rànquing que recull les millors universitat joves del món n'hi hagi quatre de catalanes, amb la incorporació de la Rovira i Virgili. “Tenim un àmbit molt gran de punt d'excel·lència”, va resumir Castellà, que va dir que ara cal aprofundir en la revolució del coneixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia